fbpx

Afričani iščejo priložnosti na Kanarskih otokih

Novice

Kanarski otoki so že dolgo časa priljubljena počitniška točka predvsem za Britance in Nemce. Vsako leto tu letuje več kot 10 milijonov turistov, med njimi kar 3,6 milijona Britancev in 2,5 milijona Nemcev. Ti španski otoki so že od nekdaj predstavljali tudi vrata iz Afrike v Evropo, vendar že dolgo ne v taki meri kot […]

Kanarski otoki so že dolgo časa priljubljena počitniška točka predvsem za Britance in Nemce. Vsako leto tu letuje več kot 10 milijonov turistov, med njimi kar 3,6 milijona Britancev in 2,5 milijona Nemcev. Ti španski otoki so že od nekdaj predstavljali tudi vrata iz Afrike v Evropo, vendar že dolgo ne v taki meri kot letos. Druge imigrantske poti so namreč postale težje in nevarnejše.

Domačini so letos opazili velik porast ilegalnih afriških imigrantov, ki morajo od mavretanske obale, od koder jih največ pride, prepluti več kot 900 kilometrov, po pravilu v majhnih, slabo vzdrževanih čolnih. Lani so jih v vsem letu ujeli 4751, letos pa že v prvih treh mesecih več kot 4000. Oblasti so že poostrile nadzor nad obalo, vendar se bojijo, da to ne bo ustavilo priseljencev, ki po njihovem že ogrožajo turizem na otokih.

Kanarski otoki imajo sicer približno 1,9 milijona prebivalcev, od turizma pa jih posredno ali neposredno živi več kot 80 odstotkov.
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!