fbpx

Alpe-Adria: turizem in prosti čas

Novice

Od srede do sobote se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Največja sejemska promocija turizma v Sloveniji je od leta 2011 tudi osrednja tovrstna prireditev v regiji Alpe-Jadran. Letos se na sejmu predstavlja 282 turističnih ponudnikov iz 11 držav: Slovenije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Grčije, […]

Od srede do sobote se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Največja sejemska promocija turizma v Sloveniji je od leta 2011 tudi osrednja tovrstna prireditev v regiji Alpe-Jadran. Letos se na sejmu predstavlja 282 turističnih ponudnikov iz 11 držav: Slovenije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Grčije, Turčije,Tunizije, Nepala in Indije. Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Javne agencije SPIRIT Slovenija, turističnih agencij, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana, do Združenja turističnih vodnikov Slovenije ter prek 100 lokalnih društev Turistične zveze Slovenije, ki bodo poskrbela za to, da bo na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. V koordinaciji Instituta za slovensko kulturo, Slovenskega kulturnega centra iz Špietra, in ob neposredni pomoči projekta (Ne)znano zamejstvo sodelujejo na sejmu s svojo pestro ponudbo tudi zamejski Slovenci iz Nediških in Terskih dolin ter iz Rezije.

Turistična ponudba se na sejmu predstavlja glede na štiri tipe turista: t. i. počitnikarje, zasvojence z aktivnim turizmom, popotnike in izletnike. Tokrat je v ospredju aktivni turizem – pohodništvo, tek in ribolov, sladkovodnemu se pridružuje še morski.

Vabljeni, da spremljate obsejemski program, ki obravnava nove izzive slovenskega turizma, njegove zgodbe pod blagovno znamko I feel Slovenia ter številne predstavitve posameznih turističnih destinacij, kot so Kvarner – letošnja regija partnerica sejma ali regionalno destinacijske organizacije.

Sejem prvič dopolnjuje še Gast & Expo, mednarodni sejem gastronomije in gostinsko hotelske opreme ter mednarodni sejem sladoleda, v organizaciji Primorskega sejma. Uradna otvoritev sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas bo v sredo, 29. januarja 2014 ob 11.00 uri, v Stekleni dvorani. Častni pokrovitelj sejma je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

Sejem je odprt od srede, 29. januarja, do sobote, 1. februarja od 10.00 do 19.00 ure. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik, ki je hkrati sejemski katalog. Po sejmu vodijo in svetujejo vodniki Združenja turističnih vodnikov Slovenije.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!