fbpx

Britanske ikone odhajajo

Novice

Svet ni več to, kar je bil, v zadnjem času ugotavljajo tudi Britanci. Država, ki je znana po negovanju tradicije, se mora sprijazniti, da nekateri simboli odhajajo. Tako je pred kratkim spodnji dom britanskega parlamenta izglasoval prepoved tradicionalnega lova na lisico. Prepoved bo začela veljati leta 2006. Hkrati je British Telecom napovedal, da ne bo […]

Svet ni več to, kar je bil, v zadnjem času ugotavljajo tudi Britanci. Država, ki je znana po negovanju tradicije, se mora sprijazniti, da nekateri simboli odhajajo. Tako je pred kratkim spodnji dom britanskega parlamenta izglasoval prepoved tradicionalnega lova na lisico. Prepoved bo začela veljati leta 2006. Hkrati je British Telecom napovedal, da ne bo več postavljal značilnih rdečih telefonskih govorilnic. Promet v govorilnicah zaradi mobilne telefonije upada in prve žrtve bodo nepripravne starinske govorilnice. Prvo so postavili leta 1936. Najhujše pa šele prihaja. Londonske oblasti pravijo, da se bodo morali dvonadstropni avtobusi, t.i. Routemasters, ena glavnih londonskih znamenitosti, umakniti s cest. Menda ne morejo več zadovoljiti naraščajočega prometa in števila potnikov. Časopis Evening Standard je sprožil kampanjo za njegovo ohranitev, vendar je vprašanje, če bo uspešna. Menda črni taksiji, ribe in čips ter ironični humor zaenkrat še niso v nevarnosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!