fbpx

Britanske ikone odhajajo

Novice

Svet ni več to, kar je bil, v zadnjem času ugotavljajo tudi Britanci. Država, ki je znana po negovanju tradicije, se mora sprijazniti, da nekateri simboli odhajajo. Tako je pred kratkim spodnji dom britanskega parlamenta izglasoval prepoved tradicionalnega lova na lisico. Prepoved bo začela veljati leta 2006. Hkrati je British Telecom napovedal, da ne bo […]

Svet ni več to, kar je bil, v zadnjem času ugotavljajo tudi Britanci. Država, ki je znana po negovanju tradicije, se mora sprijazniti, da nekateri simboli odhajajo. Tako je pred kratkim spodnji dom britanskega parlamenta izglasoval prepoved tradicionalnega lova na lisico. Prepoved bo začela veljati leta 2006. Hkrati je British Telecom napovedal, da ne bo več postavljal značilnih rdečih telefonskih govorilnic. Promet v govorilnicah zaradi mobilne telefonije upada in prve žrtve bodo nepripravne starinske govorilnice. Prvo so postavili leta 1936. Najhujše pa šele prihaja. Londonske oblasti pravijo, da se bodo morali dvonadstropni avtobusi, t.i. Routemasters, ena glavnih londonskih znamenitosti, umakniti s cest. Menda ne morejo več zadovoljiti naraščajočega prometa in števila potnikov. Časopis Evening Standard je sprožil kampanjo za njegovo ohranitev, vendar je vprašanje, če bo uspešna. Menda črni taksiji, ribe in čips ter ironični humor zaenkrat še niso v nevarnosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.