fbpx

Bušmani se pritožujejo

Novice

Življenje Bušmanov v Bocvani že dolgo časa ni tako, kot je bilo nekoč in kot si na Zahodu mnogi še vedno predstavljajo. Bocvanska vlada je pred časom mnogim, ki so živeli v mejah naravnega rezervata Osrednji Kalahari, predlagala preselitev v kraj Novi Xade. Vendar Bušmani tam niso zadovoljni. Nimajo služb in težko se preživljajo. Začeli […]

Življenje Bušmanov v Bocvani že dolgo časa ni tako, kot je bilo nekoč in kot si na Zahodu mnogi še vedno predstavljajo. Bocvanska vlada je pred časom mnogim, ki so živeli v mejah naravnega rezervata Osrednji Kalahari, predlagala preselitev v kraj Novi Xade. Vendar Bušmani tam niso zadovoljni. Nimajo služb in težko se preživljajo. Začeli so se pritoževati, da jih je vlada odrezala od možnosti zasluž ka s turizmom, ko jih je izselila iz rezervata.

Vlada se brani, da so šli prostovoljno in da želi ohraniti divjino v Kalahariju. Mnogi Bušmani iščejo pravico do zemlje v rezervatu na sodišču. Stvar je prišla tako daleč, da so obe strani k dialogu pozvali celo Združeni narodi, razplet pa je menda še daleč.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!