fbpx

Cerkev, preurejena v hotel

Novice

Restavracijo krasijo vitraži in močni zidovi V Maastrichtu lahko spite v razkošnem hotelu, ki je bil nekoč božji hram za redovnike reda Svetega križa. Hotel ima 60 sob, restavracijo in vinsko klet. foto:www.chateauhotels.nl Nekdanja gotska cerkev in samostan iz 15. stoletja sta bila spremenjena v hotel s 60 sobami, hotelsko restavracijo in vinsko klet. Prenovo […]

Restavracijo krasijo vitraži in močni zidovi

V Maastrichtu lahko spite v razkošnem hotelu, ki je bil nekoč božji hram za redovnike reda Svetega križa.

Hotel ima 60 sob, restavracijo in vinsko klet.

foto:www.chateauhotels.nl

Nekdanja gotska cerkev in samostan iz 15. stoletja sta bila spremenjena v hotel s 60 sobami, hotelsko restavracijo in vinsko klet. Prenovo hotela, ki je potekala od leta 2000 do leta 2005, je vodil mednarodno priznani notranji oblikovalec Henk Vos. Rezultat so številne svetlobne instalacije Inga Maurerja, opaziti pa je mogoče tako dela La Corbusierja in Rietvelda kot tudi sodobnih umetnikov. Prav ta dela ustvarjajo zanimiv kontrast z vitraži in mogočnimi zidovi ter originalnimi freskami….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!