fbpx

Cerkev, preurejena v hotel

Novice

Restavracijo krasijo vitraži in močni zidovi V Maastrichtu lahko spite v razkošnem hotelu, ki je bil nekoč božji hram za redovnike reda Svetega križa. Hotel ima 60 sob, restavracijo in vinsko klet. foto:www.chateauhotels.nl Nekdanja gotska cerkev in samostan iz 15. stoletja sta bila spremenjena v hotel s 60 sobami, hotelsko restavracijo in vinsko klet. Prenovo […]

Restavracijo krasijo vitraži in močni zidovi

V Maastrichtu lahko spite v razkošnem hotelu, ki je bil nekoč božji hram za redovnike reda Svetega križa.

Hotel ima 60 sob, restavracijo in vinsko klet.

foto:www.chateauhotels.nl

Nekdanja gotska cerkev in samostan iz 15. stoletja sta bila spremenjena v hotel s 60 sobami, hotelsko restavracijo in vinsko klet. Prenovo hotela, ki je potekala od leta 2000 do leta 2005, je vodil mednarodno priznani notranji oblikovalec Henk Vos. Rezultat so številne svetlobne instalacije Inga Maurerja, opaziti pa je mogoče tako dela La Corbusierja in Rietvelda kot tudi sodobnih umetnikov. Prav ta dela ustvarjajo zanimiv kontrast z vitraži in mogočnimi zidovi ter originalnimi freskami….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.