fbpx

Cerkev, preurejena v hotel

Novice

Restavracijo krasijo vitraži in močni zidovi V Maastrichtu lahko spite v razkošnem hotelu, ki je bil nekoč božji hram za redovnike reda Svetega križa. Hotel ima 60 sob, restavracijo in vinsko klet. foto:www.chateauhotels.nl Nekdanja gotska cerkev in samostan iz 15. stoletja sta bila spremenjena v hotel s 60 sobami, hotelsko restavracijo in vinsko klet. Prenovo […]

Restavracijo krasijo vitraži in močni zidovi

V Maastrichtu lahko spite v razkošnem hotelu, ki je bil nekoč božji hram za redovnike reda Svetega križa.

Hotel ima 60 sob, restavracijo in vinsko klet.

foto:www.chateauhotels.nl

Nekdanja gotska cerkev in samostan iz 15. stoletja sta bila spremenjena v hotel s 60 sobami, hotelsko restavracijo in vinsko klet. Prenovo hotela, ki je potekala od leta 2000 do leta 2005, je vodil mednarodno priznani notranji oblikovalec Henk Vos. Rezultat so številne svetlobne instalacije Inga Maurerja, opaziti pa je mogoče tako dela La Corbusierja in Rietvelda kot tudi sodobnih umetnikov. Prav ta dela ustvarjajo zanimiv kontrast z vitraži in mogočnimi zidovi ter originalnimi freskami….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.