fbpx

Cittadella: pozor,kebab prepovedan!

Novice

Rim – Župan italijanskega mesteca Cittadella blizu Padove je napovedal vojno hitri hrani, kot je kebab. V petek je namreč potrdil zakon, ki prepoveduje ulično prodajo kebaba v zgodovinskem središču mesta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. A k odločnemu koraku župana Massima Bitoncija ni napeljala skrb za zdravo prehrano, temveč vonj, ki ga oddajajo stojnice […]

Rim – Župan italijanskega mesteca Cittadella blizu Padove je napovedal vojno hitri hrani, kot je kebab. V petek je namreč potrdil zakon, ki prepoveduje ulično prodajo kebaba v zgodovinskem središču mesta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

A k odločnemu koraku župana Massima Bitoncija ni napeljala skrb za zdravo prehrano, temveč vonj, ki ga oddajajo stojnice s kebabom in podobnimi prigrizki.

»Takšna obrt ne odgovarja urbanemu duhu našega zgodovinskega mestnega središča zaradi načina uživanja izdelkov, vonjav, ki jih oddajajo,« je pojasnil Bitonci, ki je sicer član italijanske stranke Severna liga, ki zagovarja odločno politiko proti priseljevanju.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!