fbpx

Danski otok Laesoj

Novice

Laeso je pravi kraj za tiste, ki ljubijo islandske konje in jahanje, mir in tišino, prepišno in samotno skandinavsko otoško pokrajino. Otok lahko v enem samem dnevu prečešete s kolesi ali konji. Več informacij o posestvu z islandskimi konji Krogbekgaard lahko dobite na njihovi spletni strani: www.rideferie.dk. Na Laeso lahko pridete z ladjo ali majhnim […]

Laeso je pravi kraj za tiste, ki ljubijo islandske konje in jahanje, mir in tišino, prepišno in samotno skandinavsko otoško pokrajino. Otok lahko v enem samem dnevu prečešete s kolesi ali konji. Več informacij o posestvu z islandskimi konji Krogbekgaard lahko dobite na njihovi spletni strani: www.rideferie.dk.

Na Laeso lahko pridete z ladjo ali majhnim letalom. Laesojčani so kot skupnost kupili dva trajekta, Margrette Laeso in Anne Laeso, s katerima vzdržujejo redne linije med pristaniščema Frederikshaven in Vestero Haven. Z avtom iz Ljubljane do Frederikshavna je približno 16 ur vožnje, temu pa je treba pridati še 5 ur za potovanje z ladjo do Laesoja. Lahko pa seveda potujete tudi z letalom do Kopenhagna (vožnja z Brnika do Kopenhagna traja malo manj kot dve uri) in naprej z vlakom ali najamete avto.

Iz Kopenhagna, točneje s športnega letališča v mestecu Roskill, lahko pridete na Laeso tudi z majhnim letalom (za tri ali pet oseb), pri čemer ste zelo omejeni pri prtljagi, saj je pomemben vsak kilogram. Na Laesoju je blizu mesteca Byrum majhno letališče, kjer pristanete. Vse podrobnosti o turistični ponudbi na severnem Danskem (vključno z otokom Laesojem) lahko najdete na spletni strani: www.toppenafdanmark.dk/shownewslist.asp?ID=508.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!