fbpx

Gora Saentis oblečena v ogromno zastavo

Novice

Zavedni Švicarji praznovali državni praznik Švicarji so ob praznovanju državnega praznika na goro Saentis pritrdili ogromno zastavo, veliko kar 120 x 120 metrov. Kvadratna rdeča zastava z belim križem na sredini je poleg sira, čokolade, ur in bank eden izmed zaščitnih znakov države v osrednji Evropi, v kateri se mešajo italijanski, francoski in nemški jezik. […]

Zavedni Švicarji praznovali državni praznik

Švicarji so ob praznovanju državnega praznika na goro Saentis pritrdili ogromno zastavo, veliko kar 120 x 120 metrov.

Kvadratna rdeča zastava z belim križem na sredini je poleg sira, čokolade, ur in bank eden izmed zaščitnih znakov države v osrednji Evropi, v kateri se mešajo italijanski, francoski in nemški jezik.

Čudovit prizor z gore Saentis, na katero vozi tudi žičnica.


Foto: EPA

Ogromno zastavo je več delavcev razvilo v petek, dan pred prvim avgustom, ko Švicarji praznujejo največji državni praznik. 1. avgust leta 1291 namreč velja za dan ustanovitve Švice…

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!