fbpx

Gora Saentis oblečena v ogromno zastavo

Novice

Zavedni Švicarji praznovali državni praznik Švicarji so ob praznovanju državnega praznika na goro Saentis pritrdili ogromno zastavo, veliko kar 120 x 120 metrov. Kvadratna rdeča zastava z belim križem na sredini je poleg sira, čokolade, ur in bank eden izmed zaščitnih znakov države v osrednji Evropi, v kateri se mešajo italijanski, francoski in nemški jezik. […]

Zavedni Švicarji praznovali državni praznik

Švicarji so ob praznovanju državnega praznika na goro Saentis pritrdili ogromno zastavo, veliko kar 120 x 120 metrov.

Kvadratna rdeča zastava z belim križem na sredini je poleg sira, čokolade, ur in bank eden izmed zaščitnih znakov države v osrednji Evropi, v kateri se mešajo italijanski, francoski in nemški jezik.

Čudovit prizor z gore Saentis, na katero vozi tudi žičnica.


Foto: EPA

Ogromno zastavo je več delavcev razvilo v petek, dan pred prvim avgustom, ko Švicarji praznujejo največji državni praznik. 1. avgust leta 1291 namreč velja za dan ustanovitve Švice…

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.