fbpx

Gostoljubnost ljubljanskih hiš

Novice

Ljubljana ima čudovite možnosti za razvoj celostne turistične ponudbe. Čeprav so njeni obiskovalci pretežno poslovni gostje (po podatkih iz Strateških usmeritev razvoja in trženja turizma v Ljubljani kar 80%), ima mesto zelo dober potencial tudi za razvoj družinskega, mladinskega, kulturnega, športnega turizma. Cilj projekta Gostoljubnost ljubljanskih hiš je povečanje nastanitvenih zmogljivosti v Ljubljani za 200 […]

Ljubljana ima čudovite možnosti za razvoj celostne turistične ponudbe. Čeprav so njeni obiskovalci pretežno poslovni gostje (po podatkih iz Strateških usmeritev razvoja in trženja turizma v Ljubljani kar 80%), ima mesto zelo dober potencial tudi za razvoj družinskega, mladinskega, kulturnega, športnega turizma. Cilj projekta Gostoljubnost ljubljanskih hiš je povečanje nastanitvenih zmogljivosti v Ljubljani za 200 ležišč v naslednjih 2 do 4 letih, ter zagotovitev 60 do 70 odstotno letno zasedenost.

S projektom želijo gostom Ljubljane ponuditi mrežo kakovostnih individualnih nastanitev, obogateno s turističnoponudbo mesta. Vzpostavili bodo informacijsko rezervacijski poslovni sistem, ki bo goste seznanjal s ponudbo, omogočal sledenje prostih zmogljivosti in rezervacije preko interneta. Omogočal bo tudi povezovanje turistične ponudbe mesta z ostalimi kraji v Sloveniji. Zato Zavod za turizem Ljubljana in podjetje TOUR AS še zmeraj obveščata prebivalce centra Ljubljane o projektu Gostoljubnost ljubljanskih hiš. Vsa gospodinjstva v središču mesta so prejela pisna obvestila o možnostih sodelovanja v projektu, katerega namen je pridobitev turističnih ležišč v neizkoriščenih nastanitvenih zmogljivostih.

Za zainteresirane prebivalce centra Ljubljane in potencialne sobodajalce bodo v mesecu septembru organizirane skupne delavnice, kjer bodo izpostavljeni odgovori na aktualna strokovna vprašanja, splošno in specialistično svetovanje ter pomoč pri izdelavi poslovnih načrtov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!