fbpx

Hotel ob jezeru

Novice

Bohinj je ena najlepših dolin v osrčju Julijskih Alp v Triglavskem narodnem parku. Visoke gore, zeleni gozdovi, lepe planine in senožeti s svojimi naravnimi lepotami, kulturnozgodovinskimi spomeniki, prijazne vasi in naselja vabijo na počitnice v Bohinj. Tik ob Bohinjskem jezeru goste sprejema domač in udoben Hotel Jezero. Okrog Bohinja je 24 vasi, ki so idealno […]

Bohinj je ena najlepših dolin v osrčju Julijskih Alp v Triglavskem narodnem parku. Visoke gore, zeleni gozdovi, lepe planine in senožeti s svojimi naravnimi lepotami, kulturnozgodovinskimi spomeniki, prijazne vasi in naselja vabijo na počitnice v Bohinj. Tik ob Bohinjskem jezeru goste sprejema domač in udoben Hotel Jezero.

Okrog Bohinja je 24 vasi, ki so idealno izhodišče za krajše izlete in sprehode po urejenih poteh v dolini ter za planinske in alpinistične ture. Dolina se pozimi spremeni v zimski športni center, poleti pa je najlepši biser doline Bohinjsko jezero, kamor radi zahajajo kopalci in ribiči. Po jezeru pluje turistična ladja, ki omogo ča nepozaben pogled na gore in obrežje.

Hotel z razgledom
Ob robu Bohinjskega jezera, nasproti cerkvice Sv. Janeza stoji Hotel Jezero. Arhitektura hotela s štirimi zvezdicami se zliva z naravnimi lepotami okolja. Prenovljeni hotel goste sprejema poleti in pozimi ter jim ponuja domač nost in neprecenljivo naravo. Ima 63 sob in 3 apartmaje. Sobe so udobno urejene; večina jih ima balkon, kjer gostje posedajo in občudujejo spreminjajoč e se barve narave, odvisno od ure in svetlobe, ki pada čez gore, in jezero, kjer se lahko nadihajo svežega gorskega zraka.

Ribe iz Bohinjskega jezera
V hotelu sta dve restavraciji, restavracija Vrtovin in a la carte restavracija Zlatovčica ter aperitiv bar. V restavraciji Zlatovčica ponujajo dobro hrano in bogato izbiro vin najboljših slovenskih vinarjev. Restavracija je dobila ime po ribi iz Bohinjskega jezera zlatovčici, ki je tukajšnja specialiteta. Riba običajno zraste od 25 do 40 centimetrov, v Bohinjskem jezeru pa je bila leta 1958 ujeta 74 centimetrov velika jezerska zlatovčica. Tudi restavracija Vrtovin ima teraso z razgledom na Bohinjsko jezero. Zjutraj pripravijo obilen samopostrežni zajtrk, priljubljene so predvsem dobrote iz “bohinjskega kotička”, kjer lahko poizkusite bohinjsko mleko, sir, skuto … Za goste hotela zvečer pripravijo večerjo in na izbiro so štirje meniji, na svoj ra čun pa pridejo tudi vegetarijanci. Natakarji pripravljajo koktajle, imajo pa tudi izbor slaščic in tort, med katerimi je še posebej okusna planšarska rezina.

Počitek in aktivne počitnice
Hotel ima tudi notranji bazen. Ko je zunaj oblačno ali pozimi zasneženo, je iz bazena, kjer ima temperatura vode 30 stopinj Celzija, prijetno opazovati mrzlo naravo. Dobro pa se je odpraviti tudi v savno in pregreti telo ob vonju po dišeči smrekovini. Imajo dve finski savni, solarij in telovadnico, ki je primerno opremljena za začetnike, za rekreativce in vrhunske športnike. Na razpolago sta tudi pribor in miza za namizni tenis. V parku ob Bohinjskem jezeru je igrišče za mini golf s sedemnajstimi polji. Hotel ima tudi poseben prostor, kjer lahko pozimi odložite smu čarsko opremo. V avli recepcije je internetni kotiček. Dnevno časopisje ali dobro knjigo pa lahko prebirate na le žalniku v hotelskem vrtu pred bazenom.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V vseh letnih časih
Poleti in pozimi lahko prosti čas v Bohinju preživljate zelo aktivno. Lahko kolesarite, se vozite z gorskimi kolesi, izbirate med hydrospeedom, kanjoningom, vožnjo s kajakom, kanuji in rafti, lahko se odpravite na športno plezanje ali se udeležite jadralnega padalstva. Ob jezeru in reki lahko ribarite, jahate, si izposodite čoln in veslate po jezeru, se sprehajate ali pa se odpravite na planinske ture. Do slapa Savica je le dobro uro hoje iz Ukanca, malo pred slapom je tudi planinska koča. Iz kampa Ukanec se lahko peš odpravite do spodnje postaje gondole in se po desetih minutah vož nje vzpnete na Vogel in se okrepčate v planinski koči Merjasec. V vasici Studor je turistični ranč z islandskimi konji; organizirajo tudi turne izlete s konji. Imajo kočijo in sani, poleti pa postrež ejo s kislim mlekom in žganci. Pozimi lahko smučate, tekate na smučeh, se odpravite na turno smuko, drsate, sankate, plezate po zaledenelih slapovih in podobno.

Planšarski muzej in Oplenova hiša
Bohinj je bil stoletja veliko plan šarsko središče. Razvito je bilo plan šarstvo z mlekarstvom. Od maja do sredine julija so se planšarji selili po planinah, jeseni pa so se vračali v dolino. Na Uskovnici so ostajali vse do božiča. Danes sirarstvo ohranjajo le še na redkih planinah. Planšarski muzej je v Stari Fužini in urejen je v opuščeni vaš ki sirarni, zgrajeni leta 1883, kjer so leta 1967 še izdelovali sir in kjer so sirarski mojstri v poletnem času skrbeli za zorenje velikih hlebov sira, ki so jih nosač i vsak teden prinašali s planin. Oplenova hiša je bohinjska domačija stegnjenega tipa, ki pod skupno streho združuje stanovanjske in gospodarske prostore. Je ena redkih hiš, v katerih je še mogoče zakuriti na ognjišč u črne kuhinje. Stavba je zidana in kombinirana z lesom. Dovoz po mostu nad hlevski skedenj je speljan mimo stanovanjskega dela, kar je značilna bohinjska posebnost. Stanovanjski del sestavljajo veža s kuhinjo, hiša in kamra, podstrešje in klet.


Sledite nam


RSS Ustavi se!