fbpx

Hoteli po svetu – Oaza orientalskega luksuza

Novice

Royal Mirage Beach Hotel v Dubaju gostom odpre vrata v zeleno oazo, ki človeka napolni s pozitivno energijo. Na vrtu stojijo kamele z beduini iz brona v naravni velikosti, ki jih je oblikoval Danie de Jager, in predstavljajo element arabske kulture, ki dopolnjuje orientalsko razkošje. Ob pristanku na velikem sodobnem in ekskluzivno opremljenem letališču potniki […]

Royal Mirage Beach Hotel v Dubaju gostom odpre vrata v zeleno oazo, ki človeka napolni s pozitivno energijo. Na vrtu stojijo kamele z beduini iz brona v naravni velikosti, ki jih je oblikoval Danie de Jager, in predstavljajo element arabske kulture, ki dopolnjuje orientalsko razkošje.

Ob pristanku na velikem sodobnem in ekskluzivno opremljenem letališču potniki pozabijo, da so prispeli v »puščavo «. S soncem obsijana glamurozna stavba daje vtis bogastva in arhitekturno dopolnjuje plat novega modernega predela arabskega emirata. Pokrajina, ki se je zdela pozabljena, je postala osrednji emirat, ki predstavlja fenomen največje rasti mest v enaindvajsetem stoletju. Moderna arabska država obiskovalcu razkriva popolnoma nov razburljiv svet, kjer se staro in novo združita v skupek skrivnostnega in avanturističnega. Na eni strani obiskovalce vabijo velika, natančno negovana in prestižna golf igrišča s klubskimi hišicami, ki so oblikovane v izvirnem arabskem slogu, a v svojevrstni arhitekturni domiselnosti. Na drugi strani ob obali valovi in veter kličejo surfarje, naj se jim pridru- žijo v prijetnem vodnem plesu. Povezava starodavnega in modernega časa je najbolj očitna prav v osrčju Dubaja. Dubaj predstavlja nekakšno mešanico slogov, časa in narodov. V nekaterih hotelih ponujajo celo alkoholne pijače in včasih med obiskovalci iz Anglije, Nemčije, Rusije in Indije sedijo tudi možje v arabskih oblačilih, ki prikrito srkajo koktajle. V skoraj vseh sprejemnicah hotelov na Jumeirah Beach visi slika šejka Maktouma, ki je skupaj s svojo družino lastnik večjega dela premož enja v Dubaju. Tujci lahko imajo izven prostocarinskega območja v lasti le 49 odstotkov podjetij, hotelov ali hiš. Kljub vsemu pa so si na tem področju pridobile »prebivališče« številne mednarodne verige hotelov.

»Nazaj v puščavo«

Royal Mirage Beach Hotel sodi pod okrilje One & Only Resorts. V Dubaju so ga odprli leta 1999. Podjetnik Sol Kerzner je pri oblikovanju hotela sledil željam šejka Achmeda in v njegovi domovini postavil oazo orientalskega luksuza. Načrtovanje hotela je prevzel Wimberly Allison Tong & Goo, oblikovanje notranjosti pa pisarna Wilson & Associates. Ta skupina je že opremljala znana letovišča, kot so Palace in the Lost City in Atlantis na Paradise Islandu na Bahamih. Šejk Achmed Bin Saeed Al Maktum je bil že pred otvoritvijo prepričan, da bo obogatil turistično ponudbo in dal nove razsežnosti gostoljubja. Sodeloval je pri idejnem načrtu in dal velik poudarek tradiciji njegove dežele. Vodilo ga je geslo Nazaj v puščavo. Aciklično posnemanje arabske zgodovine so prilagodili naravni danosti peščenega področja, kjer je kraljevska palača, ki jo obdaja bujno zelenje in varuje okoli 1500 datljevih palm. Hotelska palača gostu odpre vrata v zeleno oazo, ki človeka napolni s pozitivno energijo. Na vrtu stojijo kamele z beduini iz brona v naravni velikosti, ki jih je oblikoval Danie de Jager, in predstavljajo element arabske kulture, ki dopolnjuje orientalsko razkošje.

Orientalska arhitektura
Royal Mirage ima 250 luksuzno opremljenih prostorov za goste. Med njimi sta dva predsedniška apartmaja, devetnajst apartmajev royal in 51 royal – flor – sob. Kopalnice so opremljene z italijanskim marmorjem, ploščicami terakota ter ogledali z zlatimi obrobami. Razkošje notranjosti poudarja oprema, ki sestoji iz dragocenih detajlov. V svojem zunanjem izgledu pa prestižen hotel izžareva domačnost orientalske arhitekture, nameščene v puščavskem mestu, in popolnega nasprotja aktualne moderne arhitekture Dubaja. Hotel krasi veličastno dvorišče, elegantne restavracije, velika plesna dvorana, razkošen vrt, kjer raste več kot 1000 datljevih palm, dva velika bazena in okoli kilometer dolga privatna plaža. Letovišče leži na priljubljeni plaži Jumerah, okoli pol ure vožnje oddaljeni od mednarodnega letališča in od centra Dubaja. Nasproti hotela je mednarodno priznano golf igrišče Emirates Golf Club, v bližini pa je tudi sodobna marina, kjer počivajo luksuzne jahte in ladje. Royal Mirage je dobil že več mednarodnih priznanj za servis, kuhinjo in ambient. Med drugim je bil leta 2001 proglašen za Best Middle East Resort Hotel, lani pa za najboljši SPA resort. Royal Mirage ima več restavracij in barov, urejenih v različnih orientalskih in mediteranskih slogih opremljanja. Gostom ponujajo razna kulinarična doživetja, kot je na primer maroška kuhinja in izbor priljubljenih jedi iz sredozemskega prostora. V Casbahu, baru in restavraciji, ki slovi po elegantni orientalski gastronomiji doživetij, se gostje predajajo svetu iz Tisoč in ene noči. V baru Beach Bar & Grill, ki je nameščen med vrtovi in peščeno plažo, se gostje lahko okrepčajo z izbrano morsko hrano, zvečer pa se ta prostor spremeni v restavracijo, kjer pod zvezdnatim nebom ob svečah in živi glasbi skrbijo za goste. V hotelu je tudi plesna dvorana, ki sprejme do 400 gostov in jo krasijo kristalni lestenci in pozlačene kupole. Poslovni center ima svoja vrata odprta 24 ur na dan. Do vseh etaž, ekskluzivno opremljenih prostorov in do VIP salonov vodijo ločena dvigala.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Rekreacija in sprostitev
Na hotelski plaži ponujajo številne vodne športe, kot je na primer jadranje, surfanje, smu- čanje na vodi, vožnja s kanuji, ribarjenje in potapljanje. V obeh velikih hotelskih bazenih imajo prilagojeno temperaturo vode, tri teniška igrišča, Putting – Green in Crocked – Feld. Za otroke imajo na bogato poraščenem botanič- nem vrtu tudi predel z igralnico. Prav tako lahko gostje uporabljajo fitnes center z najsodobnejšimi napravami pod strokovnim vodstvom. Za razvajanje duha in telesa ponujajo wellness in Beauty Tempel, plemenit ambient, kjer so na razpolago parne kopeli, kozmetični saloni, ponujajo tudi raznovrstne masaže, usposobljeno osebje izvaja vodne terapije in programe za reduciranje telesne teže ob pomoč i najnovejših naprav in terapevtskih tehnik. Obisk Dubaja brez izkušnje v puščavi, domovini beduinov, ne bi bil popoln. Zato se gostje lahko odpravijo za dan, dva ali več v puščavo. Edinstveno Al Maha Desert letovišče se dviguje v morju peska, od daleč pa izgleda kot šotorišče beduinov v oazi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!