fbpx

HRVAŠKA: prosto plezanje v Paklenici

Novice

Impresivna lepota mistične hrvaške planine Velebit svoj vrhunec doseže prav v Nacionalnem parku Paklenica, kjer se na relativno majhnem prostoru srečamo  z izjemnim bogastvom geomorfoloških fenomenov ter raznolikostjo rastlinskega in živalskega sveta. Petdesetletna tradicija alpinizma in športnega plezanja je Paklenico uvrstila med najbolj znana evropska športna plezališča. Sezona plezanja traja od aprila do novembra, največ […]

Impresivna lepota mistične hrvaške planine Velebit svoj vrhunec doseže prav v Nacionalnem parku Paklenica, kjer se na relativno majhnem prostoru srečamo  z izjemnim bogastvom geomorfoloških fenomenov ter raznolikostjo rastlinskega in živalskega sveta.

Petdesetletna tradicija alpinizma in športnega plezanja je Paklenico uvrstila med najbolj znana evropska športna plezališča. Sezona plezanja traja od aprila do novembra, največ plezalcev pa se tu zbere okrog 1. maja, ko je organizirano tradicionalno mednarodno alpinistično srečanje »Big Wall Speed Climbing«. S pomočjo inštruktorja in plezalno opremo je  prosto plezanje izjemno varen šport, ki je dostopen prav vsakomur. Potrebno je le izbrati pravo smer in težavnostno stopnjo in  v plezanju boste uživali kot izkušeni plezalci.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!