fbpx

INDIJA PO POTI SEBSTVA (Amrut Laya), po poti mojih učiteljev 23.1-18.2.2015

Novice

NEW DELHI RISHIKESH SHIRDI TIRUVANNAMALAI PONDICHERY MADRAS Unikatno, neturistično, mistično in jogijsko meditativno, 27 – dnevno potovanje, ki lahko trajno spremeni odnos do sebe in do življenja! V Indiji, deželi neštetih nasprotij, je še vedno živ duh prastare civilizacije, kjer so modreci sistematično raziskovali človeka, njegov smisel in obstoj. Obisk krajev, dogodkov in modrecev, ki […]

NEW DELHI RISHIKESH SHIRDI TIRUVANNAMALAI PONDICHERY MADRAS


Unikatno, neturistično, mistično in jogijsko meditativno, 27 – dnevno potovanje, ki lahko trajno spremeni odnos do sebe in do življenja! V Indiji, deželi neštetih nasprotij, je še vedno živ duh prastare civilizacije, kjer so modreci sistematično raziskovali človeka, njegov smisel in obstoj.

Obisk krajev, dogodkov in modrecev, ki jih ni na zemljevidih tudi ”duhovno”-turističnih potovanj po Indiji, a so avtentični biseri indijske mistične tradicije, ki sem jih raziskoval vrsto let. Vključen je večdnevni jogijski tretman za telo in duha, ki ga izvaja 65 letni jogi, swami Aparkoshanand Saraswati, lik, o kakršnih se običajno le prebira v eksotičnih knjigah o himalajskih mojstrih. Srečanje z swamijem Atmanando, belgijskim krščanskim menihom, ki je bil kasneje posvečen v indijski puščavniški red, pusti globok pečat v duhu in umu obiskovalca. Prav tako je del potovanja obisk tibetanskega samostana na severu Indije. V osrednji Indiji bo ekskluzivno doživetje obisk templja, v katerem starodavne bramanske rituale, ki so vezani izključno na moške, izvajajo svečenice-device, kar je svojevrsten precedens.Neprestana vpetost med pristno mistiko in nič olepšano indijsko realnostjo, ter nenehno soočanje z lastnimi miselnimi in čustvenimi vzorci ter prepričanji, udeleženca ne pusti hladnega. Pot potihoma, a zelo intenzivno vodi k iskrenemu odkrivanju novih vidikov samega sebe in udeležencu pusti neizbrisljiv pečat v pogledu nase, na ”duhovnost” oziroma življenje nasploh.V Indiji je na področju ”duhovnosti”, joge, gurujevstva in podobnega, ogromno ponujenega, a v večini prej za duha oziroma človeka zavajujočega in nekoristnega, kakor pa osvobajajočega!

Predvideni delitveni stroški potovanja s prevozi (letalo, taxiji, vlaki), namestitvami (preproste 2posteljne sobe-tuš,WC) ter enim vegeterijanskim obrokom dnevno (kosilo ali večerja) znašajo 2.400 Eur. Pridružijo se mi lahko trije so-popotniki. PRIJAVE: 041 469 000, [email protected]


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.