fbpx

INDIJA PO POTI SEBSTVA (Amrut Laya), po poti mojih učiteljev 23.1-18.2.2015

Novice

NEW DELHI RISHIKESH SHIRDI TIRUVANNAMALAI PONDICHERY MADRAS Unikatno, neturistično, mistično in jogijsko meditativno, 27 – dnevno potovanje, ki lahko trajno spremeni odnos do sebe in do življenja! V Indiji, deželi neštetih nasprotij, je še vedno živ duh prastare civilizacije, kjer so modreci sistematično raziskovali človeka, njegov smisel in obstoj. Obisk krajev, dogodkov in modrecev, ki […]

NEW DELHI RISHIKESH SHIRDI TIRUVANNAMALAI PONDICHERY MADRAS


Unikatno, neturistično, mistično in jogijsko meditativno, 27 – dnevno potovanje, ki lahko trajno spremeni odnos do sebe in do življenja! V Indiji, deželi neštetih nasprotij, je še vedno živ duh prastare civilizacije, kjer so modreci sistematično raziskovali človeka, njegov smisel in obstoj.

Obisk krajev, dogodkov in modrecev, ki jih ni na zemljevidih tudi ”duhovno”-turističnih potovanj po Indiji, a so avtentični biseri indijske mistične tradicije, ki sem jih raziskoval vrsto let. Vključen je večdnevni jogijski tretman za telo in duha, ki ga izvaja 65 letni jogi, swami Aparkoshanand Saraswati, lik, o kakršnih se običajno le prebira v eksotičnih knjigah o himalajskih mojstrih. Srečanje z swamijem Atmanando, belgijskim krščanskim menihom, ki je bil kasneje posvečen v indijski puščavniški red, pusti globok pečat v duhu in umu obiskovalca. Prav tako je del potovanja obisk tibetanskega samostana na severu Indije. V osrednji Indiji bo ekskluzivno doživetje obisk templja, v katerem starodavne bramanske rituale, ki so vezani izključno na moške, izvajajo svečenice-device, kar je svojevrsten precedens.Neprestana vpetost med pristno mistiko in nič olepšano indijsko realnostjo, ter nenehno soočanje z lastnimi miselnimi in čustvenimi vzorci ter prepričanji, udeleženca ne pusti hladnega. Pot potihoma, a zelo intenzivno vodi k iskrenemu odkrivanju novih vidikov samega sebe in udeležencu pusti neizbrisljiv pečat v pogledu nase, na ”duhovnost” oziroma življenje nasploh.V Indiji je na področju ”duhovnosti”, joge, gurujevstva in podobnega, ogromno ponujenega, a v večini prej za duha oziroma človeka zavajujočega in nekoristnega, kakor pa osvobajajočega!

Predvideni delitveni stroški potovanja s prevozi (letalo, taxiji, vlaki), namestitvami (preproste 2posteljne sobe-tuš,WC) ter enim vegeterijanskim obrokom dnevno (kosilo ali večerja) znašajo 2.400 Eur. Pridružijo se mi lahko trije so-popotniki. PRIJAVE: 041 469 000, [email protected]


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!