fbpx

Japonska znova izvršila smrtno kazen

Novice

Tokio – Na Japonskem so danes z obešanjem usmrtili dva obsojena morilca, je sporočil japonski pravosodni minister Eisuke Mori. Foto: Reuters Število na smrt obsojenih v tej državi, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, se je tako v tem letu povzpelo na 15. Na usmrtitev čaka še 101 zapornik To je najvišja številka […]

Tokio – Na Japonskem so danes z obešanjem usmrtili dva obsojena morilca, je sporočil japonski pravosodni minister Eisuke Mori.

Foto: Reuters

Število na smrt obsojenih v tej državi, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, se je tako v tem letu povzpelo na 15.

Na usmrtitev čaka še 101 zapornik

To je najvišja številka po letu 1975, ko so japonske oblasti obesile 17 ljudi. Pred tokratnima usmrtitvama so japonske oblasti tri ljudi obesile sredi septembra. Na usmrtitev naj bi na Japonskem trenutno čakal 101 zapornik. Minister Mori je kljub temu zanikal, da želi Japonska, poleg ZDA edina razvita država, ki izvaja smrtno kazen, pospešiti izvrševanje usmrtitev……..

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.