fbpx

Japonska znova izvršila smrtno kazen

Novice

Tokio – Na Japonskem so danes z obešanjem usmrtili dva obsojena morilca, je sporočil japonski pravosodni minister Eisuke Mori. Foto: Reuters Število na smrt obsojenih v tej državi, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, se je tako v tem letu povzpelo na 15. Na usmrtitev čaka še 101 zapornik To je najvišja številka […]

Tokio – Na Japonskem so danes z obešanjem usmrtili dva obsojena morilca, je sporočil japonski pravosodni minister Eisuke Mori.

Foto: Reuters

Število na smrt obsojenih v tej državi, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, se je tako v tem letu povzpelo na 15.

Na usmrtitev čaka še 101 zapornik

To je najvišja številka po letu 1975, ko so japonske oblasti obesile 17 ljudi. Pred tokratnima usmrtitvama so japonske oblasti tri ljudi obesile sredi septembra. Na usmrtitev naj bi na Japonskem trenutno čakal 101 zapornik. Minister Mori je kljub temu zanikal, da želi Japonska, poleg ZDA edina razvita država, ki izvaja smrtno kazen, pospešiti izvrševanje usmrtitev……..

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.