fbpx

Japonska znova izvršila smrtno kazen

Novice

Tokio – Na Japonskem so danes z obešanjem usmrtili dva obsojena morilca, je sporočil japonski pravosodni minister Eisuke Mori. Foto: Reuters Število na smrt obsojenih v tej državi, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, se je tako v tem letu povzpelo na 15. Na usmrtitev čaka še 101 zapornik To je najvišja številka […]

Tokio – Na Japonskem so danes z obešanjem usmrtili dva obsojena morilca, je sporočil japonski pravosodni minister Eisuke Mori.

Foto: Reuters

Število na smrt obsojenih v tej državi, ki ima eno najnižjih ravni kriminala na svetu, se je tako v tem letu povzpelo na 15.

Na usmrtitev čaka še 101 zapornik

To je najvišja številka po letu 1975, ko so japonske oblasti obesile 17 ljudi. Pred tokratnima usmrtitvama so japonske oblasti tri ljudi obesile sredi septembra. Na usmrtitev naj bi na Japonskem trenutno čakal 101 zapornik. Minister Mori je kljub temu zanikal, da želi Japonska, poleg ZDA edina razvita država, ki izvaja smrtno kazen, pospešiti izvrševanje usmrtitev……..

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!