fbpx

Kambodža plavajoča vas Prek Toal

Novice

Toal Kako veliko je jezero, najbolje občutiš na plovbi z ladjo do Prek Toala. Zdi se, kot da masa vode sega vse do horizonta. Po uro trajajoči vožnji se prikažejo prve plavajoče hiše Prek Toala. Vse hiše so postavljene na plavuti iz bambusovega lesa. Le pagoda, šola in novi okoljevarstveni center stojijo na kolih. Tukaj […]

Toal Kako veliko je jezero, najbolje občutiš na plovbi z ladjo do Prek Toala. Zdi se, kot da masa vode sega vse do horizonta. Po uro trajajoči vožnji se prikažejo prve plavajoče hiše Prek Toala.

Vse hiše so postavljene na plavuti iz bambusovega lesa. Le pagoda, šola in novi okoljevarstveni center stojijo na kolih. Tukaj se življenje domačinov odvija na vodi. Otroci v šolo odveslajo s čolnom in prodajalci zelenjave pridelke prodajajo kar s čolna. Oktobra premikajoče hiše prestavijo v poplavljen gozd, ko pa voda pade, se prebivalci preselijo k reki Sangker.

Tisti, ki se tja odpravljajo januarja ali februarja, bodo prebivalce našli nekje na reki Sangker. Najbolje je vas odkrivati s čolni na vesla in za 2 USD domačini obiskovalce vozijo na uro trajajoč ogled vasi. Prek Toal pa je med drugim tudi eno zadnjih zavetišč za vodne ptice. V času od oktobra do maja tukaj gnezdi na tisoče pelikanov, štorkelj in kormoranov (vstopnina v ptičji rezervat znaša 25 USD, za skupine od štiri ljudi naprej pa 20 USD).

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!