fbpx

Kje se bomo letos kopali?Šmarješke Toplice

Novice

Kljub temu, da so okoliški prebivalci že v prejšnjem stoletju odkrili, da termalna voda tukajšnjih vrelcev dobro dene njihovemu zdravju, se je to mlado dolenjsko zdravilišče v moderen kompleks razvilo šele leta kasneje. Sodobna medicinska stroka je zdravilnost termalne vode, ki je bogata s kalcijem in magnezijem ter kalijem in ogljikovo kislino, s svojimi dognanji […]

Kljub temu, da so okoliški prebivalci že v prejšnjem stoletju odkrili, da termalna voda tukajšnjih vrelcev dobro dene njihovemu zdravju, se je to mlado dolenjsko zdravilišče v moderen kompleks razvilo šele leta kasneje. Sodobna medicinska stroka je zdravilnost termalne vode, ki je bogata s kalcijem in magnezijem ter kalijem in ogljikovo kislino, s svojimi dognanji le še potrdila in tako se, dopolnjene z najmodernejšo medicinsko opremo in terapijami, postavljajo dandanes od vrveža vsakdana odmaknjene Šmarješke Toplice, na uslugo svojim gostom.

Za rekreacijo in razvedrilo poskrbi v Šmarjeških Toplicah kar pet bazenov s termalno vodo; dva notranja bazena s temperaturo 32°C ter trije zunanji v zdraviliškem naravnem parku. Zunanja športni in otroški bazen imata temperaturo od 26°C pa tja do 28°C, voda v priljubljenem lesenem bazenu, ki leži nad samim vrelcem, pa doseže 32°C. Hotelski kompleks zdravilišča obdaja prostran zdraviliški park, po katerem vodi botanična pot s sedemdesetimi označenimi rastlinskimi vrstami. Oaza miru, kot so v Šmarjeških Toplicah poimenovali svoj Vitarij, je prostor za naturopatijo. Z uporabo naravnih sredstev, ki oddajajo energijo štirih temeljnih elementov, si v prijetnem in sproščujočem okolju krepite zdravje in psihofizične sposobnosti. Preko dihal, kože in drugih čutilnih organov vaše telo prejme nove zaloge energije. Tukaj se lahko prepustite savni (finski, turški ali rimski), masažnemu in hladilnemu bazenu, solariju z različnimi barvnimi svetlobnimi žarki ter bioklimatskem vrtu s toplim vlažnim zrakom, obogatenim z negativnimi ioniziranimi delci in eteričnim aerosolom.
Dodatne informacije pa so vam na voljo na:
www.krka-zdravilisca.si/si/smarjeske oziroma na telefonski
številki: 07 38 43 400
Vstopnina:
Cena kopalnih kart v zunanjih športnih bazenih znaša ob delavnikih 1400 SIT za odrasle in 1100 SIT za otroke, med tem ko boste za enak obisk notranjega bazena odšteli 1600 SIT oziroma 1100 SIT za otroka. V primeru, da si boste za nameček ob koncu dneva privoščili še elektroterapijo z diadinamski tokovi, boste zanjo odšteli1200 SIT.

Fotografije: Arhivi zdravilišč

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!