fbpx

Koale so v nevarnosti

Novice

Če se ne bo kaj spremenilo, bodo ljubke živali morda izumrle že v naslednjih 30. letih Sydney – Avstralskim koalam grozi izumrtje v naslednjih 30. letih, če ne bodo naredili drastičnih potez, s katerimi bodo zaustavili padec v njihovi populaciji. Njihovi največji sovražniki naj bi bili hiter razvoj mest, podnebne spremembe in pa požari. Koalam […]

Če se ne bo kaj spremenilo, bodo ljubke živali morda izumrle že v naslednjih 30. letih

Sydney – Avstralskim koalam grozi izumrtje v naslednjih 30. letih, če ne bodo naredili drastičnih potez, s katerimi bodo zaustavili padec v njihovi populaciji. Njihovi največji sovražniki naj bi bili hiter razvoj mest, podnebne spremembe in pa požari.

Koalam grozi izumrtje, če se ne bo kaj spremenilo.


Foto: ips

Avstralska fundacija za koale je nedavno v javnost dala podatke, da se je populacija koal v zadnjih šestih letih najverjetneje znižala za polovico. Mnogo koal je umrlo tudi zaradi spolno prenosljive bolezni klamidije. Po zadnjem popisu koal naj bi jih v avstralski divjini živelo kakšnih 100.000, danes pa predvidevajo, da naj bi jih živelo le še kakšnih 43 tisoč…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!