fbpx

Koliko hrane bodo lahko turisti prinesli na Hrvaško?

Novice

Cariniki bi dopuščali hrano za en obrok Hrvaško ministrstvo za turizem je predlagalo kmetijskemu ministrstvu, naj razmisli o spremembah pravilnika o prepovedi vnašanja mesa in mleka ter mlečnih in mesnih izdelkov. Ministrstvo predlaga spremembo po tem, ko je nov pravilnik na Hrvaškem začel vejlati s 1. junijem. Trdijo, da je kmetijsko ministrstvo nov pravilnik sprejelo samovoljno. […]

Cariniki bi dopuščali hrano za en obrok

Hrvaško ministrstvo za turizem je predlagalo kmetijskemu ministrstvu, naj razmisli o spremembah pravilnika o prepovedi vnašanja mesa in mleka ter mlečnih in mesnih izdelkov. Ministrstvo predlaga spremembo po tem, ko je nov pravilnik na Hrvaškem začel vejlati s 1. junijem. Trdijo, da je kmetijsko ministrstvo nov pravilnik sprejelo samovoljno. Pravilnik prepoveduje vnos živil živlaskega izvora na Hrvaško.

Predvsem češki turisti zelo razburjeni

Novi pravilnik, za katerega hrvaški minister za turizem Damir Bajs pričakuje, da bo kmalu začasno umaknjen, je izzval burne reakcije turistov, predvsem na Češkem. Na Češkem so pravilnik razumeli kot neposreden udarec za češke turiste, ki jih češke agencije na hrvaško vabijo s popusti do 40 odstotkov.

Krive tudi slovenske vinjete

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Hrvaški časnik Slobodna Dalmacija napoveduje, da bo letos na Hrvaškem pol milijona manj nočitev…


Sledite nam


RSS Ustavi se!