fbpx

Kranjska Gora

Novice

V Kranjski Gori je širok izbor zimskih aktivnosti: od smučanja, deskanja na snegu in raziskovanja snežnih planjav do plezanja in drsanja po zaledenelih površinah. V zimski sezoni bo v Zgornjesavski dolini tudi veliko prireditev, kot so na primer: pokal Vitranc, skoki in poleti v Planici, tek treh dežel in tekma vlečnih psov. Težavnost prog sega […]

V Kranjski Gori je širok izbor zimskih aktivnosti: od smučanja, deskanja na snegu in raziskovanja snežnih planjav do plezanja in drsanja po zaledenelih površinah. V zimski sezoni bo v Zgornjesavski dolini tudi veliko prireditev, kot so na primer: pokal Vitranc, skoki in poleti v Planici, tek treh dežel in tekma vlečnih psov. Težavnost prog sega od najlažjih za otroke, vse do strmega, tekmovalnega poligona v Podkorenu. Poskrbljeno je tudi za deskarje na snegu. Smuka po zasneženih pobočjih Vitranca je primerna za začetnike in izkušene športnike. Začetnikom in rekreativnim smučarjem so namenjeni tereni v Kranjski Gori, Gozdu Martuljku, v Podkorenu pa je proga, primerna za izkušene smučarje. Večji del smučišč tudi dodatno umetno zasnežujejo. Smučarske žičnice in proge so po pobočjih Vitranca od Kranjske Gore do Planice v nadmorski višini od 800 do 1570 metrov. Smučišča povezuje sistem 5 sedežnic in 14 vlečnic, med katerimi je tudi nova štiri sedežnica Dolenčev rut. Obratovale bodo žičnice v Gozdu Martuljku, Kranjski Gori, Podkorenu, Planici, v Mojstrani ter Ratečah. Smučarsko znanje lahko pridobite in utrdite v eni izmed štirih smučarskih šol, ki hkrati izposojajo smučarsko opremo.

Info: Površina: 125 hektarjev. Smučarske proge: dolžina proge 30 kilometrov: 2 kilometratežkih, 8 kilometrov srednjih, 10 kilometrov lahkih; tekaškeproge 40 kilometrov. Smučarske naprave: 5 sedežnic, 14 vlečnic, zmogljivost 17.600 smučarjev na uro. Dodatna ponudba: sankaška proga – dolžina 5 kilometrov, tekmovalni poligon, turno smučanje, plezanje po ledenih slapovih, jamčijo 90 smučarskih dni, dodatno zasneževanje 60 hektarjev površin. Cenik: dnevna vozovnica za odrasle 5.900 tolarjev, zaotroke: 3.800 tolarjev.

Silvestrovanje: hotel Lek (137 ležišč), hotel Špik(180 ležišč), hotel Alpina(210 ležišč), hotel Kompas (308 ležišč), hotel Kotnik (35 ležišč), hotel Larix (260 ležišč), hotel Prisank (130 ležišč),apartmaji Razor (190 ležišč), vila Triglav (16 ležišč), zasebnesobe (2000 ležišč)

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!