fbpx

Kulturni program pri Prešernovi hiši ob prazniku zaradi spora odpovedan

Novice

V Vrbi, kjer stoji Prešernova rojstna hiša, ne bo napovedane proslave ob kulturnem prazniku, saj se je spet razvnel spor med upravljavci Prešernove rojstne hiše in sosedom Janezom Arkom. Arko se je ob pomoči ustanove Poti kulturne dediščine – Slovenija (PDK) v minulih tednih o skupnem sodelovanju pogovarjal z žirovniško občino in Zavodom za turizem […]

V Vrbi, kjer stoji Prešernova rojstna hiša, ne bo napovedane proslave ob kulturnem prazniku, saj se je spet razvnel spor med upravljavci Prešernove rojstne hiše in sosedom Janezom Arkom.

Arko se je ob pomoči ustanove Poti kulturne dediščine – Slovenija (PDK) v minulih tednih o skupnem sodelovanju pogovarjal z žirovniško občino in Zavodom za turizem in kulturo Žirovnica. Zaradi tožbe, ki jo je občina proti Arku vložila že pred dvema letoma, a je sodišče obravnavo sklicalo šele v teh dneh, pa je sodelovanje odpovedano.

Poziv na sodišče razjezil soseda Arka

Dolgoletni spor, ki izhaja iz uporabe poti mimo Arkove domačije in javnega dostopa do cerkve sv. Marka in je večkrat povzročil konflikte med Arkom in obiskovalci, so skušali vpleteni ob posredovanju ustanove PDK razrešiti. Dogovorili so se tudi, da bosta Arko in omenjena ustanova sodelovala v sklopu prireditev ob kulturnem prazniku s programom Dobrodošli pr’ Ribč. Vse skupaj so danes odpovedali, ker je Arko konec minulega tedna z jeseniškega sodišča dobil poziv na obravnavo v zvezi s tožbo, v kateri občina zahteva 10 tisoč evrov zaradi “prepovedi vznemirjanja lastninske pravice”.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!