fbpx

Lonely Planet: Hrvaška na vrhuncu priljubljenosti

Novice

Pri popotniški bibliji Lonely Planet so objavili tri vroče destinacije tega hipa. Na čelo skupine se je uvrstila Hrvaška. Hrvaška: bolj priljubljena kot kadar koli prej, začenjajo pri Lonely Planetu opis po njihovem mnenju “velike poletne destinacije”. In presežnike utemeljujejo s podatki, da je dubrovniško letališče 1. avgusta prevozilo več potnikov kot prej v celem […]

Pri popotniški bibliji Lonely Planet so objavili tri vroče destinacije tega hipa. Na čelo skupine se je uvrstila Hrvaška.

Hrvaška: bolj priljubljena kot kadar koli prej, začenjajo pri Lonely Planetu opis po njihovem mnenju “velike poletne destinacije”.

In presežnike utemeljujejo s podatki, da je dubrovniško letališče 1. avgusta prevozilo več potnikov kot prej v celem februarju, čeprav je 15.000 potnikov še vedno relativno malo v primerjavi z velikimi španskimi letoviškimi letališči.

A Hrvaška nedvomno nadaljuje svoj pohod med “zvezdnike evropske potovalne industrije”, saj se je število letalskih potnikov v primerjavi z lani povečalo za 15 odstotkov, število tistih, ki so k našim jugovzhodnim sosedom pripotovali z ladjo, pa za 9 odstotkov. Da sploh ne govorimo o prilivu zvezdnikov, ki se v zadnjem času zgrinjajo nad Dalmacijo – nazadnje je Dubrovnik prejšnji konec tedna gostil oskarjevca Morgana Freemana.

Foto: Lonely Planet

Vedno vroča Turčija

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Še ena destinacija, ki ji gre v tej sezoni odlično, je Turčija. Carigrad se sonči v svojem statusu evropske prestolnice kulture, v veličastno notranjost mošeje (danes muzej) Hagije Sofije pa se zgrinjajo potniki z na videz brezmejnega števila križark. A tudi v tem turistično obleganem mestu lahko najdete svoj prostor pod soncem…


Sledite nam


RSS Ustavi se!