fbpx

Med vožnjo telefonirajte prostoročno

Novice

V skoraj vseh evropskih državah je med vožnjo prepovedano telefonirati z mobilnim telefonom v roki. Višina kazni pa je v posameznih državah zelo različna. Za voznike, ki med vožnjo držijo telefon na ušesu, je še najugodneje na Švedskem, kjer je to zaenkrat še dovoljeno. Najdražje pa vas bo to stalo v Grčiji, kjer za prekršek […]

V skoraj vseh evropskih državah je med vožnjo prepovedano telefonirati z mobilnim telefonom v roki. Višina kazni pa je v posameznih državah zelo različna. Za voznike, ki med vožnjo držijo telefon na ušesu, je še najugodneje na Švedskem, kjer je to zaenkrat še dovoljeno. Najdražje pa vas bo to stalo v Grčiji, kjer za prekršek grozi kazen do 150 evrov, na Nizozemskem 136 evrov, na Madžarskem do 125 evrov. Ceneje je, če vas ob tovrstnem prekršku dobijo v Avstriji, kjer je treba odšteti okoli 21 evrov, v Franciji, kjer zaračunajo 22 evrov, in v Belgiji, kjer vas bodo oglobili za 25 evrov.

Hujše kot plačilo kazni pa so lahko v ekstremnih primerih kasnejše posledice. Če pride do nesreče, lahko voznik v posameznih primerih izgubi pravico do kasko zavarovanja, zato nemški ADAC vsem potnikom priporoča prostoročno telefoniranje ali telefoniranje ob postankih.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!