fbpx

Na krovu križarke

Novice

Potniški terminal v koprski Luki je bil pred dnevi  kot mravljišče. Pripravljali so se namreč na sprejem prestižne ladje Costa  Favolosa, ki so jo nekaj dni prej krstili v Trstu, potem pa se je odpravila na prvo promocijsko vožnjo od Benetk do Dubrovnika in se nazaj grede ustavila v Kopru. Plavajoče mesto.  Preden so nas […]

Potniški terminal v koprski Luki je bil pred dnevi  kot mravljišče. Pripravljali so se namreč na sprejem prestižne ladje Costa  Favolosa, ki so jo nekaj dni prej krstili v Trstu, potem pa se je odpravila na prvo promocijsko vožnjo od Benetk do Dubrovnika in se nazaj grede ustavila v Kopru.

Plavajoče mesto. 

Preden so nas spustili na krov, so nas temeljito pregledali z rentgenom in nam pobrali dokumente, v zameno pa smo dobili kartico z oznako obiskovalec. Notranjost ladje  je nekakšna mešanica stila verige prestižnih hotelov Hilton in  zabaviščnih središč v Las Vegasu. Marmor, kristal, oniks in alabaster, prefinjen les, kristali Swarovski in steklo iz Murana so le peščica vsega tistega, kar ponuja ta plavajoči hotel s petimi zvezdicami, ki ga krasi tudi 400 originalnih umetniških del in kakšnih 6000 reprodukcij.

Razkošje, ki ga opaziš že na prvi pogled, nič kaj ne spominja na gospodarsko krizo, v kateri se je znašel domala ves svet. Ob tem ti postane jasno, da turistična industrija še vedno cveti.

Dih ti zastane tudi ob pogledu na trgovine, kjer ponujajo nakit, prestižne znamke oblačil, kozmetiko, torbice, čevlje in še kaj.

Ladja je plavajoče mesto s 17 nadstropji in 1508 kabinami, 772 jih ima balkonček. Potnikom je na voljo pet restavracij z italijansko in drugo sredozemsko hrano ter 13 barov. Nekateri med njimi so specializirani –  tak je denimo dobro obiskan bar, v katerem ponujajo samo kavo in izbrano pecivo. Da ne govorimo o športnih centrih, bazenih, savnah, masažah, zabaviščih za otroke …

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir: revija Jana


Sledite nam


RSS Ustavi se!