fbpx

NAJ SMUČIŠČE: Na Voglu več kot meter snega

Novice

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v okviru katere poteka tudi akcija izbiramo »Slovensko naj smučišče 2006/2007« se je tudi v zadnjih februarskih dneh podala na teren in se, z Audijem podjetja Porsche Slovenija, varno pripeljala do Bohinjske Bistrice, od tam pa se z nihalko povzpela 1500 metrov visoko, do Smučarskega centra Vogel, ki v […]

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v okviru katere poteka tudi akcija izbiramo »Slovensko naj smučišče 2006/2007« se je tudi v zadnjih februarskih dneh podala na teren in se, z Audijem podjetja Porsche Slovenija, varno pripeljala do Bohinjske Bistrice, od tam pa se z nihalko povzpela 1500 metrov visoko, do Smučarskega centra Vogel, ki v teh dneh premore kar dober meter snega, prave snežne padavine pa pravzaprav še pričakujejo v marcu in aprilu.

 

 KOT NEKOČ – SMUČANJE NA NARAVNEM SNEGU

 Največja posebnost tega visokogorskega slovenskega smučarskega centra je zagotovo smuka na povsem naravnem snegu. Zakon o Triglavskem narodnem parku, katerega del je območje smučišča, namreč ne dovoljuje uporabe naprav za dodatno zasneževanje. Kljub temu, da teh ni, je snega dovolj. »Imamo 130 cm snega. Obratujejo vse naprave in proge, razen Žagarjevega grabna, kjer v spodnjem delu ni dovolj snega. Ljudi je dovolj, danes okrog 1000 in ti lahko smučajo na več kot 20 km urejenih prog na 80-ih ha, ostalih terenov pa je še od 300 do 400 ha,« je povedal Tomaž Šumi, direktor Smučarskega centra Vogel ter dodal, da se v letošnji sezoni s kakšnimi novimi žičniškimi napravami ne morejo pohvaliti, so pa poskrbeli za razširitev parka za deskanje. S tem so zadovoljili deskarje, ki jih je na Voglu vedno več, pa tudi ostale smučarje, saj se deskarji v večini zadržujejo v parku ali pa izven urejenih prog. Glede na dolgoletne statistične podatke naj bi po Šumijevih besedah letošnja smučarska sezona trajala vsaj do Velike noči, če ne že do prvomajskih praznikov. Glavnino snežnih padavin na Voglu namreč pričakujejo v marcu in aprilu. »Moje napovedi so, da bo v tej zimski sezoni padlo še vsaj meter in pol snega,« je še izjavil Šumi.

 
Aktualne informacije najdete na http://www.vogel.si/!

 ZA POPOLNO DOŽIVETJE POSKRBI PAC SPORTS

 Poleg smučanja je Bohinj znan tudi po številnih drugih nepozabnih doživetjih. V podjetju Pac sports vas tako vodeno popeljejo na nepozabno krpljanje, ledeno plezanje, zimsko gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo ali sankanje. Slednje je še posebej atraktivno v večernih urah po zaključenem smučanju. Pozitivno je predvsem to, da vam za prevoz in ustrezno opremo ni treba skrbeti. Imeti morate le voljo in željo po nepozabnem doživetju. Seveda ne gre pozabiti še na, kot nam je povedal Borut Jurkovič iz omenjenega podjetja, adrenalinski park ob samem Bohinjskem jezeru. Ta trenutno obratuje v omejenem obsegu, aktivno pa naj bi znova zaživel čez mesec in pol.

Več na http://www.pac-sports.com/!

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V PRIHODNJI SEZONI ŽE NOVE NAPRAVE

 Kljub temu, da letošnje smučarske sezone še ni konec in da na Vogel z nihalko poleti prevozijo enako število potnikov kot pozimi, pa so želje in načrti usmerjeni že v prihodnjo sezono. Do začetka te naj bi na Voglu dve zastareli žičniški napravi zamenjavi z novima, modernejšima. Trenutno so v fazi pridobivanja ustrezne dokumentacije, kar pa je precej oteženo zaradi Zakona o Triglavskem narodnem parku. V kolikor jim bo uspelo bo ta gorski paradiž še lepši kot je sedaj.

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!