fbpx

NAJ SMUČIŠČE: Težko pričakovana zimska pravljica na Rogli

Novice

V dneh, ko se v dolinah in kotlinah zadržuje megla in nizka oblačnost, je nekoliko više, denimo na dobrih 1500 metrih povsem drugače. Kakšen dan zaznamuje sneg, spet drugi zimsko sonce in nebo brez oblaka. Vse to velja tudi za Klimatsko turistični center Rogla. Rogla nas je pričakala z več kot 30 cm snega, smučarske […]

V dneh, ko se v dolinah in kotlinah zadržuje megla in nizka oblačnost, je nekoliko više, denimo na dobrih 1500 metrih povsem drugače. Kakšen dan zaznamuje sneg, spet drugi zimsko sonce in nebo brez oblaka. Vse to velja tudi za Klimatsko turistični center Rogla. Rogla nas je pričakala z več kot 30 cm snega, smučarske proge pa so bile odlično pripravljene. Prav med našim obiskom so odprli kočo na Jurgovem in pripravili še zadnjo progo Jurgovo 2, tako da obratuje ves smučarski center.

Spoznajte tudi drugo plat ponudbe

Smučišča na Rogli že nudijo prave pogoje za prave smučarske užitke. Ti so toliko večji, ker so pred začetkom nove smučarske sezone posebno pozornost namenili varnosti na smučiščih. Novost pa je tudi to, da so obstoječimi topovom dodali nove in tudi zavoljo njih že lahko začeli z novo sezono ter s tem marsikomu polepšali božično-novoletne praznike. “Za najlepše praznike v letu smo pripravili pestre programe. Tako smo gostom denimo ponudili program Čarobni Božič, za novoletne dni pa program “Silvestrska razvajanja” na Rogli in v Termah Zreče,” je povedala Barbara Soršak, vodja komerciale za domači trg v Unior Turizmu. Po njenih besedah sodeč je torej užitkov dovolj tako za tiste, ki smučajo, kot tudi za tiste, ki si želijo razvajanja, sprostitve in dobrega počutja. Prav slednje predstavlja drugo plat ponudbe v omenjenem turističnem centru, kjer pa ne manjka tudi zabave. Ta je na voljo tako na smučiščih, kot tudi v adrenalinskem zimsko-letnem sankališču Zlodejevo.

Vse našteto in še več so razlogi, da dodatne informacije poiščete na: http://www.rogla.si/ ali jih pokličete po telefonu 03/757-60-00!

V Unior Turizmu načrtujejo….

Nad zimsko idilo je bil navdušen tudi vodja KTC Rogla Srečko Retuznik, prav tako tudi Maks Brečko. Oba v en glas zatrdita, da je na Roglo mogoče priti smučat kar v kravati, saj imajo eno najsodobnejših izposojevalnic smučarske opreme.

Direktor Unior Turizma Maks Brečko (na fotografiji): “S poslovnim letom 2006 smo bili zadovoljni, tako po doseženih finančnih rezultatih kakor tudi po številu obiskovalcev. Celotni kolektiv Unior Turizma si je postavil cilj, da bo še povišal raven ponudbe. Preudarne, dobro pripravljene in načrtovane naložbe, vgrajene v okolje, so tisto, kar je bilo pomembno za razvoj Rogle in Zreč.”

 
Moj namig je Rogla

Med številnimi gosti (opaziti je precej Hrvatov in Madžarov), ki so dodobra napolnili namestitvene kapacitete Klimatsko turističnega centra Rogla in z njim povezanimi Termami Zreče, smo sredi napornih priprav ujeli tudi Petro Majdič, športnico leta 2006 in kot ji radi rečejo, princesko smučarskega teka. Na Roglo se redno vrača v vseh letnih časih, še posebej pa v dneh, ko je na Rogli tista prava zima, ki jo povezuje z novoletnimi prazniki. “Sem prihajam že 10-15 let. Prejšnji trener je dejansko »odkril« ta raj. Spomladi denimo si privoščim odlično sprostitev, poleti pa so prav tu na vrsti izredno naporne kondicijske priprave. Če vse skupaj poteka v prijetnem okolju, potem vse skupaj lažje zdržiš,” je pojasnila Petra Majdič (na fotografiji s Srečkom Retuznikom) in dodala, da so zdaj, ko so na Rogli pripravili tekaške proge, takoj prišli vsi člani tekaške reprezentance. Gre namreč za edine res vrhunsko urejene proge v Sloveniji, povsem primerljive tudi s Slovenijo. Potem ko je Majdičeva prejela laskavo priznanje športnice leta in ko je dan za tem praznovala svoj osebni praznik, jo v prehodu iz starega v novo leto čaka kar osem tekem v osmih dneh. Pravi, da je vsak rezultat med desetimi najboljšimi vrhunskimi, vendar sama hoče še več. Tako sama sebi daje najhujše pritiske.
Če niste ravno vrhunski športnik, pa za vas poskrbijo v šoli smučanja Rogla, v kateri deluje kar 21 profesionalnih učiteljev smučanja. Tam se lahko naučite ali pa izpopolnite svoje znanje alpskega smučanja, deskanja, telemarka ali pa teka na smučeh.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

Pohorski škrat razveseljuje najmlajše

Za vse starše, ki želijo urico ali dve v miru smučati, je na voljo vrtec na snegu na zgornji postaji Uniorčka. Tam v družbi Pohorskega škrata otroci aktivno preživijo svoj prosti čas. Dobro je tudi vedeti, da imate ob nakupu smučarske vozovnice v bližnjih Termah Zreče pri kopanju 50-odstotni popust. Poleg kopanja se lahko sprostite tudi v savna vasi ali pa v naravnem centru tradicionalne tajske  terapije .

Za tiste, ki imajo radi zabavo pozno v noč, je prav tako poskrbljeno. Da bi bila slika popolna, moramo omeniti tudi izvrstno gostinsko ponudbo, kamor spada izvrsten pohorski lonec in nepogrešljiv borovničevec. Tisti, ki so bili z nami na Rogli so nedvomno uživali in se bodo tja še vračali.

Splet: Rogla, Terme Zreče


Sledite nam


RSS Ustavi se!