fbpx

Zanimive vulkanske počitnice

Potovanja, Zanimivosti

Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Sicilija ali Havaji, Kamčatka ali karibski otok. Rajskih lokacij ognjeniškega izvora po svetu ne manjka. In za vsakega se najde popolna destinacija, odvisno pač, kaj iščete.

V potovalni reviji Wanderlust so izdelali seznam popotniških destinacij, ki jim je skupno eno: ognjenik(i). Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Nekateri kraji so morda že preveč znani (Santorini, Kanarski otoki, Fuji), a še vseeno osupljivi. Na ognjenike se lahko povzpnete, in saj veste, kaj pravijo o tistem, da je včasih pot sama bolj razburljiva od cilja. Takšen je, denimo, sanjski vzpon čez podnebne pasove na Reunionu.

Tudi Kamčatka je sanjska destinacija za vulkanologe, manjši minus (ali pa plus, če želite pobegniti množicam) je le njena izoliranost in težaven dostop.

Skratka, zanimivih ognjeniških destinacij je na pretek, zdaj si le izberite svojo.

Najboljše za razglede ob sončnem vzhodu: Bromo, Indonezija

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Mnenja so deljena, kateri pogled je najboljši: tisti z roba Broma ob zori, z osupljivo javansko pokrajino razprostrto pod vami, ali tisti z bližnjega Penanjakana, kjer se Bromo poravna s svojim bolj aktivnim bratom Semerujum, ki prasketa in grmi za njim. Za katerikoli razgled se že odločite, nacionalni park Bromo-Tengger-Semeru ne bo razočaral. Tenggerjeva kaldera meri 10 kilometrov v širino, njene stene pa se dvigajo do 700 metrov visoko. Znotraj teh meja leži cela vrsta popolnih vulkanskih stožcev, od katerih je Bromo najbolj impresiven s svojim nagubanim zelenim pobočjem, ki izstopa iz morja peska.


Sledite nam


RSS Ustavi se!