fbpx

Zanimive vulkanske počitnice

Potovanja, Zanimivosti

Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Sicilija ali Havaji, Kamčatka ali karibski otok. Rajskih lokacij ognjeniškega izvora po svetu ne manjka. In za vsakega se najde popolna destinacija, odvisno pač, kaj iščete.

V potovalni reviji Wanderlust so izdelali seznam popotniških destinacij, ki jim je skupno eno: ognjenik(i). Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Nekateri kraji so morda že preveč znani (Santorini, Kanarski otoki, Fuji), a še vseeno osupljivi. Na ognjenike se lahko povzpnete, in saj veste, kaj pravijo o tistem, da je včasih pot sama bolj razburljiva od cilja. Takšen je, denimo, sanjski vzpon čez podnebne pasove na Reunionu.

Tudi Kamčatka je sanjska destinacija za vulkanologe, manjši minus (ali pa plus, če želite pobegniti množicam) je le njena izoliranost in težaven dostop.

Skratka, zanimivih ognjeniških destinacij je na pretek, zdaj si le izberite svojo.

Najboljše za razglede ob sončnem vzhodu: Bromo, Indonezija

Mnenja so deljena, kateri pogled je najboljši: tisti z roba Broma ob zori, z osupljivo javansko pokrajino razprostrto pod vami, ali tisti z bližnjega Penanjakana, kjer se Bromo poravna s svojim bolj aktivnim bratom Semerujum, ki prasketa in grmi za njim. Za katerikoli razgled se že odločite, nacionalni park Bromo-Tengger-Semeru ne bo razočaral. Tenggerjeva kaldera meri 10 kilometrov v širino, njene stene pa se dvigajo do 700 metrov visoko. Znotraj teh meja leži cela vrsta popolnih vulkanskih stožcev, od katerih je Bromo najbolj impresiven s svojim nagubanim zelenim pobočjem, ki izstopa iz morja peska.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.