fbpx

Zanimive vulkanske počitnice

Potovanja, Zanimivosti

Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Sicilija ali Havaji, Kamčatka ali karibski otok. Rajskih lokacij ognjeniškega izvora po svetu ne manjka. In za vsakega se najde popolna destinacija, odvisno pač, kaj iščete.

V potovalni reviji Wanderlust so izdelali seznam popotniških destinacij, ki jim je skupno eno: ognjenik(i). Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Nekateri kraji so morda že preveč znani (Santorini, Kanarski otoki, Fuji), a še vseeno osupljivi. Na ognjenike se lahko povzpnete, in saj veste, kaj pravijo o tistem, da je včasih pot sama bolj razburljiva od cilja. Takšen je, denimo, sanjski vzpon čez podnebne pasove na Reunionu.

Tudi Kamčatka je sanjska destinacija za vulkanologe, manjši minus (ali pa plus, če želite pobegniti množicam) je le njena izoliranost in težaven dostop.

Skratka, zanimivih ognjeniških destinacij je na pretek, zdaj si le izberite svojo.

Najboljše za razglede ob sončnem vzhodu: Bromo, Indonezija

Mnenja so deljena, kateri pogled je najboljši: tisti z roba Broma ob zori, z osupljivo javansko pokrajino razprostrto pod vami, ali tisti z bližnjega Penanjakana, kjer se Bromo poravna s svojim bolj aktivnim bratom Semerujum, ki prasketa in grmi za njim. Za katerikoli razgled se že odločite, nacionalni park Bromo-Tengger-Semeru ne bo razočaral. Tenggerjeva kaldera meri 10 kilometrov v širino, njene stene pa se dvigajo do 700 metrov visoko. Znotraj teh meja leži cela vrsta popolnih vulkanskih stožcev, od katerih je Bromo najbolj impresiven s svojim nagubanim zelenim pobočjem, ki izstopa iz morja peska.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]