fbpx

Zanimive vulkanske počitnice

Potovanja, Zanimivosti

Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Sicilija ali Havaji, Kamčatka ali karibski otok. Rajskih lokacij ognjeniškega izvora po svetu ne manjka. In za vsakega se najde popolna destinacija, odvisno pač, kaj iščete.

V potovalni reviji Wanderlust so izdelali seznam popotniških destinacij, ki jim je skupno eno: ognjenik(i). Nekateri so slikoviti in romantični, kot denimo indonezijski Bromo.

Nekateri kraji so morda že preveč znani (Santorini, Kanarski otoki, Fuji), a še vseeno osupljivi. Na ognjenike se lahko povzpnete, in saj veste, kaj pravijo o tistem, da je včasih pot sama bolj razburljiva od cilja. Takšen je, denimo, sanjski vzpon čez podnebne pasove na Reunionu.

Tudi Kamčatka je sanjska destinacija za vulkanologe, manjši minus (ali pa plus, če želite pobegniti množicam) je le njena izoliranost in težaven dostop.

Skratka, zanimivih ognjeniških destinacij je na pretek, zdaj si le izberite svojo.

Najboljše za razglede ob sončnem vzhodu: Bromo, Indonezija

Mnenja so deljena, kateri pogled je najboljši: tisti z roba Broma ob zori, z osupljivo javansko pokrajino razprostrto pod vami, ali tisti z bližnjega Penanjakana, kjer se Bromo poravna s svojim bolj aktivnim bratom Semerujum, ki prasketa in grmi za njim. Za katerikoli razgled se že odločite, nacionalni park Bromo-Tengger-Semeru ne bo razočaral. Tenggerjeva kaldera meri 10 kilometrov v širino, njene stene pa se dvigajo do 700 metrov visoko. Znotraj teh meja leži cela vrsta popolnih vulkanskih stožcev, od katerih je Bromo najbolj impresiven s svojim nagubanim zelenim pobočjem, ki izstopa iz morja peska.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.