fbpx

Najlepše plaže v Braziliji

Novice

Rio de Janeiro slovi po privlačnih plažah. Tukaj je tudi najbolj znamenita plaža na svetu Copacabana, ki pa je ime dobila po hotelu Copacabana Palace in izgleda kot nekakšen peščen krajec, ki »varuje« mesto pred Atlantikom. Na plažo prihajajo domačini, ki igrajo nogomet in odbojko, manekenke v majhnih bikinkah, turisti in transvestiti. Prodajalci pijač in […]

Rio de Janeiro slovi po privlačnih plažah. Tukaj je tudi najbolj znamenita plaža na svetu Copacabana, ki pa je ime dobila po hotelu Copacabana Palace in izgleda kot nekakšen peščen krajec, ki »varuje« mesto pred Atlantikom. Na plažo prihajajo domačini, ki igrajo nogomet in odbojko, manekenke v majhnih bikinkah, turisti in transvestiti. Prodajalci pijač in ženske v dolgih oblekah, ki imajo na glavi pladenj s svežim sadjem, se sprehajajo med kopalci. Toda plaža in morje tukaj nista najbolj čista, valovi pa so kar visoki in kopanje za tiste, ki niso dobri plavalci, ni preveč priporočljivo. Med tednom na plaži ni posebne gneče, čez vikend pa pridejo na Copacabano domačini in tukaj preživljajo mini počitnice. Na plaži je slišati ritme sambe, ki v Riu nikoli ne izzvenijo.

Za varnost skrbijo policisti, toda še vedno se dogaja, da obiskovalci ostanejo brez svojih denarnic. Takoj ko se nekoliko zmrači in postane hladneje, če je pri 30 stopinjah Celzija o tem sploh mogoče govoriti, se prikažejo »joggerji« s slušalkami na glavah in pričnejo z rekreacijo. Lepša in bolj čista kot Copacabana je druga največja plaža v Riu, Ipanema, ki se je zapisala celo v glasbeno zgodovino. Pesem »Girls from Ipanema« je brazilska mešanica sambe in jazza, ki je doživela mednarodni sloves. Dekleta imajo tukaj še manjše bikinke in izgledajo še lepše. Plaža, ki je priljubljena predvsem pri deskarjih, je Prainha in je okoli uro vožnje oddaljena od Ria. Na plaži ni gneče, morda tudi zato ne, ker ob njo butajo od tri do štiri metre visoki valovi. Tisti, ki jim ni do plesa z valovi, lahko uživajo v kakšni izmed restavracij, ki so na skalah nad obalo, in si privoščijo ribe na žaru ter opazujejo akrobatske mojstrovine deskarjev. V ribiški vasi Trancoso, v južnem delu Bahie, so peščene plaže obdane s palmami. Trancoso privlači predvsem turiste, ki iščejo sprostitve, stran od diskotek in divjega življenja na plaži. Skrivnostni kotiček, ki ga ne pozna prav veliko turistov, je Ilha Grande, ki ga skoraj v celoti prekriva obalni atlantski pragozd. Čeprav je Ilha Grande le dobrih 100 kilometrov oddaljen od Ria, nima nič skupnega z masovnim turizmom. Najverjetneje zaradi tega, ker je bil tik ob plaži Dors Rios, ki je ena izmed najlepših na otoku, do leta 1995 strogo varovan zapor. Ljubitelji pragozda prihajajo sem na treking ture v džungli, kjer živi veliko opic. Če imašsrečo, lahko vidiš tudi za dlan velike metulje različnih barv. Tisti, ki pa imajo raje srečanja z ribami, se odpravijo do Lagoa Azul, modre lagune, kjer so dobre razmere za plavanje z masko in opazovanje zebrastih rib. Ljubitelji sončenja se radi napotijo na kilometre dolgo Lopes-Mendes plažo z nežnim belim peskom, po katerem drsijo turkizni valovi. Na plaži nikoli ni veliko kopalcev.

Fotografije: Orient Express

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!