fbpx

Nizozemsko vrhovno sodišče je odločilo, da so ,,peep showi,, vrsta gledališke umetnosti

Novice

Amsterdam – Nizozemsko vrhovno sodišče je minuli teden odločilo, da je tudi “peep show” vrsta gledališke umetnosti, zaradi česar morajo biti ustvarjalci oziroma lastniki tovrstnih “gledališč” upravičeni do plačevanja nižjih davkov, tako kot so do njih upravičene druge oblike kulturnih dejavnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Fotografija je simbolična. foto: Splet “Pri peep showu imamo […]

Amsterdam – Nizozemsko vrhovno sodišče je minuli teden odločilo, da je tudi “peep show” vrsta gledališke umetnosti, zaradi česar morajo biti ustvarjalci oziroma lastniki tovrstnih “gledališč” upravičeni do plačevanja nižjih davkov, tako kot so do njih upravičene druge oblike kulturnih dejavnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična. foto: Splet

“Pri peep showu imamo oder, nastop in publiko, s čimer so izpolnjeni pogoji za gledališko dejavnost,” je sodišče zapisalo v svoji odločitvi. Ta je bila voda na mlin moškemu iz Amsterdama, ki se ukvarja s trženjem tovrstne umetnosti in je tudi sprožil postopek na sodišču. Trdil je namreč, da bi za njegovo dejavnost morala kot za ostale gledališke dejavnosti veljati le šestodstotna davčna stopnja in ne 19-odstotna, kakršno mu je naložila država..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!