fbpx

Nizozemsko vrhovno sodišče je odločilo, da so ,,peep showi,, vrsta gledališke umetnosti

Novice

Amsterdam – Nizozemsko vrhovno sodišče je minuli teden odločilo, da je tudi “peep show” vrsta gledališke umetnosti, zaradi česar morajo biti ustvarjalci oziroma lastniki tovrstnih “gledališč” upravičeni do plačevanja nižjih davkov, tako kot so do njih upravičene druge oblike kulturnih dejavnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Fotografija je simbolična. foto: Splet “Pri peep showu imamo […]

Amsterdam – Nizozemsko vrhovno sodišče je minuli teden odločilo, da je tudi “peep show” vrsta gledališke umetnosti, zaradi česar morajo biti ustvarjalci oziroma lastniki tovrstnih “gledališč” upravičeni do plačevanja nižjih davkov, tako kot so do njih upravičene druge oblike kulturnih dejavnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična. foto: Splet

“Pri peep showu imamo oder, nastop in publiko, s čimer so izpolnjeni pogoji za gledališko dejavnost,” je sodišče zapisalo v svoji odločitvi. Ta je bila voda na mlin moškemu iz Amsterdama, ki se ukvarja s trženjem tovrstne umetnosti in je tudi sprožil postopek na sodišču. Trdil je namreč, da bi za njegovo dejavnost morala kot za ostale gledališke dejavnosti veljati le šestodstotna davčna stopnja in ne 19-odstotna, kakršno mu je naložila država..

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!