fbpx

Obiščite Molvanijo

Novice

Vsega siti popotniki, ki ne najdejo več nobenega zares eksotičnega kotička na svetu, gredo lahko v Molvanijo – deželo, ki se je moderni svet še ni dotaknil (Molvania – theland untouched by modern dentistry). Tako je namreč naslov popotniškega vodiča po državi, ki jo avtorji imenujejo skriti dragulj Vzhodne Evrope. Med znamenitostmi sta tudi jedrski […]

Vsega siti popotniki, ki ne najdejo več nobenega zares eksotičnega kotička na svetu, gredo lahko v Molvanijo – deželo, ki se je moderni svet še ni dotaknil (Molvania – theland untouched by modern dentistry).

Tako je namreč naslov popotniškega vodiča po državi, ki jo avtorji imenujejo skriti dragulj Vzhodne Evrope. Med znamenitostmi sta tudi jedrski reaktor z originalnimi razpokami iz 50ih let 20. stoletja in čudovit živalski vrt, v katerem se1000 živali drenja v samo eni kletki. “Žal” je država izmišljena, šaljiv vodič pa so napisali trije Avstralci, siti običajnih vodičev, brez katerih praktično ni več popotnika. Pravzaprav jim gre na živce, da prihaja do takih absurdov, ko nekdo stoji pred spomenikom in gleda svoj vodič namesto znamenitost.
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!