fbpx

Odkrijte pestrost naše dežele,

Novice

Slovenska turistična organizacija je danes od organizatorjev filmskega festivala TOURFILM 2006 iz Prage prejela odločitev žirije, da je v konkurenci 647 filmov najvišjo nagrado festivala – GRAND PRIX podelila TV oglasu Slovenske turistične organizacije “Diversity to Discover”. TOURFILM je najstarejši in največji festival turističnih filmov na svetu. Letošnji, že 39. po vrsti, bo potekal od […]

Slovenska turistična organizacija je danes od organizatorjev filmskega festivala TOURFILM 2006 iz Prage prejela odločitev žirije, da je v konkurenci 647 filmov najvišjo nagrado festivala – GRAND PRIX podelila TV oglasu Slovenske turistične organizacije “Diversity to Discover”.

TOURFILM je najstarejši in največji festival turističnih filmov na svetu. Letošnji, že 39. po vrsti, bo potekal od 2. do 7. oktobra 2006 v Karlovyih Varyih na Češkem. V letošnjem letu se je za nagrade v štirih kategorijah festivala TOURFILM, vseh na temo turizma, potegovalo kar 647 filmov iz 135 držav.

GRAND PRIX, ki je letos dodeljen filmu Slovenske turistične organizacije v produkciji VPK d.o.o., v režiji Jasne Hribernik, z glasbo Barbare Pešut in z besedilom Zdravka Duše, “Diversity to Discover”, je Slovenijo postavil ob bok dosedanjim zmagovalcem: lanskoletnemu zmagovalcu – Avstrijski nacionalni turistični organizaciji in njihovemu filmu o 250-letnici Mozarta, filmu nacionalnega združenja turizma Švice na temo zime in narave iz leta 2004, ter danskim, portugalskim, tajskim, irskim, novozelanskim in ostalim nagrajenim filmom preteklih let.

“Diversity to Discover” je kot TV-oglas kandidiral v kategoriji komercialnih turističnih filmov dolžine do 30 minut. Ostale tekmovalne kategorije festivala TOURFILM so: do 30-minutne predstavitve držav, nacionalnih turističnih organizacij in mest, do 60-minutni dokumentarni TV-filmi ter mulitimedijske predstavitve turističnih vsebin. GRAND PRIX nagrada festivala TOURFILM, letos dodeljena filmu Slovenske turistične organizacije, je najvišja nagrada tega festivala in je pomembno mednarodno priznanje kakovosti filma o raznolikosti Slovenije.

Majda Rozina Dolenc, vodja oglaševanja v tujini, STO: “Nagrada je priznanje vsem kreativnim prizadevanjem za čim bolj opažen film o Sloveniji kot turistični destinaciji.”

TV-oglas “Diversity to Discover” je izdelan v angleški, nemški, francoski, italijanski in slovenski jezikovni različici v treh dolžinah (4 in 1 minutni ter 30-sekundni). Vse tri različne dolžine omenjenega oglasa v angleški jezikovni različici si lahko ogledate tudi na uradnem slovenskem turistično informacijskem portalu www.slovenia.info/video

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!