fbpx

Odkrili ostanke piramide

Novice

Brezglava piramida je zadnji dom faraona, ki je vladal pred štirimi tisočletji in polV Egiptu so južno od Kaira odkrili piramido v zelo slabem stanju, ki naj bi pripadala faraonu Menkauhorju iz pete dinastije egiptovskih vladarjev. Ta naj bi na čelu prastare civilizacije sedel v 24. stoletju p.n.š.. Odkritje te piramide bi lahko končalo večleten spor […]

Brezglava piramida je zadnji dom faraona, ki je vladal pred štirimi tisočletji in pol

V Egiptu so južno od Kaira odkrili piramido v zelo slabem stanju, ki naj bi pripadala faraonu Menkauhorju iz pete dinastije egiptovskih vladarjev. Ta naj bi na čelu prastare civilizacije sedel v 24. stoletju p.n.š..
 
Odkritje te piramide bi lahko končalo večleten spor med arheologi glede zgradbe, imenovane brezglava piramida, ki jo je v 19. stoletju prvič opisal nemški arheolog Lepsius…

 

Arheologi odkopavajo manjkajočo piramido, ki bo razjasnila marsikatero skrivnost. (Foto: AP)
 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!