fbpx

Okusi Umbrije

Novice

Med sladicami pa sta najbolj priljubljeni Attorta in Crescionda Med obiskom mesta Spoleto v pokrajini Umbrija, ker so dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica opravljali delavno prakso v okviru projekta Leonardo da Vinci sem ugotovila, da velik poudarek v promociji mesta in kulture zavzema hrana.      Attorta je italijanski štrudel Na gričih prevladujejo […]

Med sladicami pa sta najbolj priljubljeni Attorta in Crescionda

Med obiskom mesta Spoleto v pokrajini Umbrija, ker so dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica opravljali delavno prakso v okviru projekta Leonardo da Vinci sem ugotovila, da velik poudarek v promociji mesta in kulture zavzema hrana.

 

   Attorta je italijanski štrudel

Na gričih prevladujejo valoviti oljčni nasadi s svojo srebrno-sivo barvo, na ravnini pa se bohotijo nasadi tobaka in koruze. V bližnjih mestih Castel Ritardi, Montefalco ter Bevagna, se izraz pokrajine spremeni, ker prevladujejo vinogradi, kjer gojijo znamenito trto Grechetto in Trebbiano.

Za promocijo svojih naravnih danosti, turiste usmerjajo Oljčna pot, Pot po oljčnih nasadih, Kostanjeva ter Vinska pot. Promocijski material lahko turisti dobi v mestu v lokalnem turističnem servisu, imenovanem IAT Spoleto, ki se nahaja na Piazzi della Liberta ([email protected])
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!