fbpx

Olimpijski protest Skandinavcev

Novice

Grška pravoslavna cerkev je obtožila atenske mestne oblasti, da nameravajo povečati število bordelov v času olimpijskih iger, ki bodo v Atenah prihodnje poletje. Protestirale so tudi oblasti sedmih skandinavskih in baltskih držav, na čelu s Švedsko, češ da to še povečuje izkoriščanje žensk. Atenska županja Dora Bakoyiannis je dejala, da se tudi sama bori za […]

Grška pravoslavna cerkev je obtožila atenske mestne oblasti, da nameravajo povečati število bordelov v času olimpijskih iger, ki bodo v Atenah prihodnje poletje. Protestirale so tudi oblasti sedmih skandinavskih in baltskih držav, na čelu s Švedsko, češ da to še povečuje izkoriščanje žensk. Atenska županja Dora Bakoyiannis je dejala, da se tudi sama bori za pravice žensk in da le želi prisiliti nelegalne bordele k pridobitvi licence, kar bi omogočilo boljši nadzor.

Medtem se je danski olimpijski komite odločil, da bo takoj poslal domov vsakega športnika, ki ga bodo zalotili pri obisku bordela. S švedskega olimpijskega komiteja pa so sporočili, da prepovedi obiska bordelov ne bo, da pa verjamejo, da bo vsak športnik najboljše moči prihranil za tekmo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!