fbpx

Piran spet korak bliže golfu

Novice

Izola, Piran – Sodelovanje županov treh obalnih občin je, kot kaže, pripomoglo k rešitvi še enega problema na območju slovenske Istre: k zagotovitvi pogojev za začetek urejanja igrišča za golf v Sečovljah. Izolski svetniki so na seji v četrtek sprejeli sklep, s katerim zagotavljajo del nadomestnih kmetijskih zemljišč, kar je bil zadnji pogoj za nadaljnjo […]

Izola, Piran – Sodelovanje županov treh obalnih občin je, kot kaže, pripomoglo k rešitvi še enega problema na območju slovenske Istre: k zagotovitvi pogojev za začetek urejanja igrišča za golf v Sečovljah. Izolski svetniki so na seji v četrtek sprejeli sklep, s katerim zagotavljajo del nadomestnih kmetijskih zemljišč, kar je bil zadnji pogoj za nadaljnjo pripravo prostorskih načrtov za golf. Če ne bo novih ovir, bodo lahko piranski urbanisti jeseni pripravili spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin načrta, na podlagi katerega bi lahko sprejeli občinski prostorski načrt in izdali gradbeno dovoljenje za golf. Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Slovenije ter ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sta piranskim urbanistom postavila zapleten in zahteven pogoj: če hočejo uporabiti zemljišče v Sečovljah za ureditev golfa, so morali drugje v občini ali soseščini poiskati 74,6 hektara nadomestnih kmetijskih zemljišč. Tako so v piranski občini zagotovili 6,4 hektara nadomestnih kmetijskih zemljišč, v koprski občini 49,9 in v izolski občini 18,3 hektara nadomestnih zemljišč.

Izolski svetniki so pričakovali, da bosta sosednji občini pomagali tudi Izoli, če bi kdaj potrebovala nadomestna zemljišča, v piranski občini pa je župan Peter Bossman izrazil olajšanje, ker jim je po skoraj desetih letih prizadevanj za ureditev igrišča za golf zdaj uspelo narediti pomemben korak k uresničitvi cilja.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!