fbpx

Po potresu Nova Zelandija bližje Avstraliji

Novice

Potres povzročil zelo malo škode Močan potres, ki je prejšnji teden stresel Novo Zelandijo, jo je približal njeni sosed Avstraliji. Južni otok se je namreč razširil za približno 30 centimetrov, ker pa sosedi še vedno ločuje več kot 2250 kilometrov, premik ni ravno očiten. foto: Dokumentacija Dela Wellington – Močan potres, ki je prejšnji teden […]

Potres povzročil zelo malo škode

Močan potres, ki je prejšnji teden stresel Novo Zelandijo, jo je približal njeni sosed Avstraliji. Južni otok se je namreč razširil za približno 30 centimetrov, ker pa sosedi še vedno ločuje več kot 2250 kilometrov, premik ni ravno očiten.


foto: Dokumentacija Dela

Wellington – Močan potres, ki je prejšnji teden stresel Jugozahodno obalo Nove Zelandije, je po trditvah znanstvenikov to otoško državo približal njeni sosed Avstraliji. Potres z močjo 7,8 stopnje po Richterjevi lestvici je namreč novozelandski Južni otok razširil za približno 30 centimetrov proti zahodu, ker pa Novo Zelandijo in Avstralijo še vedno ločuje več kot 2250 kilometrov, premik vseeno ni ravno očiten.

Kljub temu, da se je novozelandska zahodna obala premaknila kar za 30 centimetrov, ji je vzhodna obala sledila le z enim centimetrom…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!