fbpx

Po potresu Nova Zelandija bližje Avstraliji

Novice

Potres povzročil zelo malo škode Močan potres, ki je prejšnji teden stresel Novo Zelandijo, jo je približal njeni sosed Avstraliji. Južni otok se je namreč razširil za približno 30 centimetrov, ker pa sosedi še vedno ločuje več kot 2250 kilometrov, premik ni ravno očiten. foto: Dokumentacija Dela Wellington – Močan potres, ki je prejšnji teden […]

Potres povzročil zelo malo škode

Močan potres, ki je prejšnji teden stresel Novo Zelandijo, jo je približal njeni sosed Avstraliji. Južni otok se je namreč razširil za približno 30 centimetrov, ker pa sosedi še vedno ločuje več kot 2250 kilometrov, premik ni ravno očiten.


foto: Dokumentacija Dela

Wellington – Močan potres, ki je prejšnji teden stresel Jugozahodno obalo Nove Zelandije, je po trditvah znanstvenikov to otoško državo približal njeni sosed Avstraliji. Potres z močjo 7,8 stopnje po Richterjevi lestvici je namreč novozelandski Južni otok razširil za približno 30 centimetrov proti zahodu, ker pa Novo Zelandijo in Avstralijo še vedno ločuje več kot 2250 kilometrov, premik vseeno ni ravno očiten.

Kljub temu, da se je novozelandska zahodna obala premaknila kar za 30 centimetrov, ji je vzhodna obala sledila le z enim centimetrom…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.