fbpx

Podgorica

Mesta, Novice

S časa Otomanskega imperija prepoznamo staro mestno jedro turškega izgleda, dve mošeji in stolp z uro.

Podgorica je glavno mesto Črne gore, za časa Jugoslavije imenovana Titograd. Je administrativno, finančno, kulturno in vzgojno središče države. Leži 15 km od jezera Skadar in je izredno bogata z vodo. Poleg rek Morače in Ribnice, ki tečeta skozi mesto, so v neposredni bližini še štiri druge. V primerjavi s celotno Črno goro je Podgorica relativno nizka le z nekaj okoliškimi griči.

angelca: “V Budvi v sezoni zelo gužva in težko dobiš fraj. Drugače pa veliko možnosti za izlete in oglede: Cetinje, Lovčen, Skadarsko jezero, celotna obala Bar, Ulcinj, Budva je prelepa,…”

V njem najdemo zmes različnih arhitekturnih stilov, kar gre pripisati dejstvu, da je bila skozi zgodovino pod različnimi vplivi tujih narodov. S časa Otomanskega imperija prepoznamo staro mestno jedro turškega izgleda, dve mošeji in stolp z uro. Na drugi strani reke Ribnice je novi modernejši in bolj evropski del mesta. Center kulture sta Narodno in Mestno gledališče ter nekaj galerij in muzejev. Le pol ure stran od mesta sta oddaljena Skadarsko jezero, največje na Balkanu, in narodni park. Najbližja plaža je v mestu Bar.

podgorica-824441_1920

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!