fbpx

Prijeli tihotapce s prepovedanimi živalskimi kožami

Novice

Kitajska policija je odkrila največjo tihotapsko pošiljko v zadnjih petdesetih letih. V gorovju province Ngamring na Tibetu so zajeli več kot 1.200 kož ogroženih živalskih vrst. Po ocenah policije naj bi bile vredne skoraj 800.000 ameriških dolarjev. Ob tem so aretirali tri Tibetance in dva Nepalca, ki so skušali kože ponoči s tovornjakom čez gorski […]

Kitajska policija je odkrila največjo tihotapsko pošiljko v zadnjih petdesetih letih. V gorovju province Ngamring na Tibetu so zajeli več kot 1.200 kož ogroženih živalskih vrst. Po ocenah policije naj bi bile vredne skoraj 800.000 ameriških dolarjev.

Ob tem so aretirali tri Tibetance in dva Nepalca, ki so skušali kože ponoči s tovornjakom čez gorski prelaz prepeljati iz Nepala na Kitajsko. Policija je naštela 1276 živalskih kož, od tega 32 tigrovih, 579 leopardjih in 665 vidrinih. Od leta 1999 so Kitajci na svojih mejah prestregli že 217 podobnih tihotapskih pošiljk.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!