fbpx

Prireditve v prihajajočih mesecih – Nemčija

Novice

1. Ptičja poroka v Sorbische Lausitz (25.1.2015) Vogelhochzeit oz. Ptičja poroka je v Sorbische Lausitz na Saškem priljubljen nemški otroški običaj, kjer večer pred 25. januarjem otroci na okenske police ali pred vrata postavijo prazne krožnike. V naslednjem jutru se na njih znajdejo ptice, izdelane iz sladkorja ali testa, v zahvalo za hranjenje pernatih prijateljev preko […]

1. Ptičja poroka v Sorbische Lausitz (25.1.2015)
Vogelhochzeit oz. Ptičja poroka je v Sorbische Lausitz na Saškem priljubljen nemški otroški običaj, kjer večer pred 25. januarjem otroci na okenske police ali pred vrata postavijo prazne krožnike. V naslednjem jutru se na njih znajdejo ptice, izdelane iz sladkorja ali testa, v zahvalo za hranjenje pernatih prijateljev preko zime. Običaj je pospremljen s številnimi večernimi dogodki in čudovitim sprevodom. 

2. Mednarodni filmski festival Berlinale v Berlinu (5.-15.2.2015)
V prvi polovici februarja bo v Berlinu potekal že 65. mednarodni filmski festival Berlinale . Rdeče preproge nemške prestolnice bodo pozdravile številne mednarodno priznane igralce, prikazanih pa bo več kot 400 filmov.

3. “Weiberfastnacht” v Kölnu (12.2.2015)
Köln , prestolnica nemških karnevalov bo tudi letos poskrbela za številne vesele in barvite pustne dni. Rajanje se bo pričelo 12. februarja 2015 z ženskim karnevalom Weiberfastnacht , ko si bodo pustne kostume nadele le ženske. 

4. “Biike Brennen” na severni obali (21.2.2015)
Kresovanje na nemški severni obali, t.i. Biike Brennen , je severnofrizijski običaj, s katerim se vsako leto preganja zimo. Za turiste, ki odkrivajo kotičke Schleswig-Holsteina , je obsežno kresovanje vedno znova prava atrakcija. 

5. Predstava “Diva Colonia” v kölnski operi (vse do 27. 2. 2015)
Kölnska opera je tudi v to novo leto zakorakala s številnimi izjemnimi opernimi predstavami, meddrugim z zabavnim balet musicalom Diva Colonia , ki pripoveduje zgodbo o kölnskem domu za ostarele umetnike. 

6. Gourmet festival in festival vina v kraju Rheingau (26.2.-11.3.2015)
19. Gourmet festival in festival vina v vinorodnem okolišu Rheingau bo gostil mednarodne kuharske mojstre iz Južne Amerike, Tajske in Kalifornije, prav tako pa se bodo na njem z “live cooking-om” predstavili tudi številni nemški kuharski umetniki. Za odlične kapljice vina bo poskrbelo 29 najboljših vinarjev iz Rheingaua, Rheinhessna, Toskane in španske Rioje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

7. Največja razstava modelnih železnic in vlakcev v Miniatur Wunderland Hamburg (vse do konca leta 2015)
Razstava je priljubljena turistična atrakcija za vse družine in največkrat obiskana trajna razstava severne Nemčije. Obiščite Miniatur Wunderland Hamburgu in si oglejte največjo modelno železnico z vlakci na svetu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!