fbpx

Prireditve v prihajajočih mesecih – Nemčija

Novice

1. Glasbeni festival – Musikfest Berlin (02.09.-22.09.2014) V septembru se bo odvijala že 10. izdaja glasbenega festivala Berlin . V treh tednih bodo v priznani berlinski filharmoniji priredili kar 31 koncertov, kjer bodo izvajalci svetovnega merila predstavili več kot 75 del. Poudarek festivala bo sicer na klasični orkestrski glasbi, nastopili pa bodo med drugim tudi […]

1. Glasbeni festival – Musikfest Berlin (02.09.-22.09.2014)
V septembru se bo odvijala že 10. izdaja glasbenega festivala Berlin . V treh tednih bodo v priznani berlinski filharmoniji priredili kar 31 koncertov, kjer bodo izvajalci svetovnega merila predstavili več kot 75 del. Poudarek festivala bo sicer na klasični orkestrski glasbi, nastopili pa bodo med drugim tudi instrumentalni ter vokalni ansambli in številni znani solisti.

2. Glasbeni teden Berlin Music Week (03.09.-07.09.2014)
V nemški prestolnici pa bo v začetku septembra potekala tudi malo manj konvencionalna glasbena prireditev in sicer berlinski teden glasbe – Berlin Music Week . Največji klubski festival v Evropi se bo odvijal na 15 različnih prizoriščih okoli berlinskega Osthafna. Od elektronske glasbe do hip-hopa – 5-dnevni festival bo potešil številne glasbene okuse.

3. Pyronale Berlin (05.09.-06.09.2014)
Na tekmovanju ognjemetov Pyronale v začetku septembra v Berlinu boste lahko občudovali barvite koreografije najboljših mednarodnih pirotehniških mojstrov. Letos se bodo za pokal Pyronale potegovale ekipe iz Kitajske, Norveške, Italije, Rusije, Nizozemske in Francije.

4. Oktoberfest v bavarski prestolnici (20.09.-05.10.2014)
Oktoberfest v Münchnu slovi kot največji festival na svetu in vsakič privabi obiskovalce z vsega sveta. Približno sedem milijonov ljudi vsako leto odroma na priljubljeno Theresienwiese, da se pozabavajo na številnih vrtiljakih in v pivskih šotorih v družbi svetovno znanega bavarskega piva v litrskih vrčkih, tradicionalne glasbe in okusne bavarske kulinarike.

5. Festival narodov v Bad Wörishofnu (26.09.-05.10.2014)
Festival narodov v bavarskem mestecu Bad Wörishofen bo konec septembra ponovno postregel z odličnimi poslasticami klasične glasbe. Festival na eni strani vsako leto privabi številne mednarodno uveljavljene glasbenike, na drugi strani pa tudi zelo nadarjene mlade glasbenike, katerim prireditev služi kot odskočna deska.Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.