fbpx

Provansa in Azurna obala: CHAGALL

Novice

Beloruski slikar, grafik, ilustrator in scenograf Mark Chagall (1887-1985), velja za enega najpomembnejših judovskih umetnikov. Po študiju na carski akademiji v Sankt Petersburgu je dobil štipendijo za študij v Parizu. Lata 1940 se je pred nemško vojsko umaknil na Azurno obalo. V Nacionalnem muzeju, posvečenem “Bibličnemu sporočilu” (Muesée national Message Biblique) v Nici, je zbirka […]

Beloruski slikar, grafik, ilustrator in scenograf Mark Chagall (1887-1985), velja za enega najpomembnejših judovskih umetnikov.

Po študiju na carski akademiji v Sankt Petersburgu je dobil štipendijo za študij v Parizu. Lata 1940 se je pred nemško vojsko umaknil na Azurno obalo. V Nacionalnem muzeju, posvečenem “Bibličnemu sporočilu” (Muesée national Message Biblique) v Nici, je zbirka njegovih svetopisemskih platen in vitražev. Chagall je večji del življenja preživel na jugu Francije, umrl je leta 1985 v St Paul de Vence.

Muzej je odprt od julija do septembra med 10. in 18. uro; od oktobra do junija med 10. in 17. uro. Zaprto ob torkih in 1. januarja, 1. maja in 25. decembra.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!