fbpx

Prvomajske počitnice: Bavarski Gradovi

Novice

Bavarska spada med najstarejše države Evrope, ki so v svojem jedru ostale nespremenjene. Kontroverzni bavarski kralj LUDVIK II. je v prejšnjem stoletju zgradil več pravljičnih gradov v čudoviti Bavarski pokrajini. Razsipništvo pri gradnji je tedaj obubožalo državni proračun, pa vendar se imajo danes Bavarci ravno tej investiciji zahvaliti za obisk več kot 8 milijonov obiskovalcev […]

Bavarska spada med najstarejše države Evrope, ki so v svojem jedru ostale nespremenjene. Kontroverzni bavarski kralj LUDVIK II. je v prejšnjem stoletju zgradil več pravljičnih gradov v čudoviti Bavarski pokrajini.

Razsipništvo pri gradnji je tedaj obubožalo državni proračun, pa vendar se imajo danes Bavarci ravno tej investiciji zahvaliti za obisk več kot 8 milijonov obiskovalcev letno. Tu so gradovi v vsem razkošju in lepoti, tu so s svojimi parki in izjemno bogato opremo. Postavljeni so kot v pravljici in morda je ravno zato Walt Disney dobil inspiracijo tu na tem mestu in svoje risane pravljice posnel po predlogi gradu Neuswanstein. Posebna zgodba je povezana tudi z Wagnerjem in zakaj je Ludvik enega najlepših gradov  Linderhof  namenil ravno preživljanju in druženju z njim, pa naj ostane skrivnost. Podajte se na potovanje v pravljico. Tako potovanje navadno traja dva dni, če se odločite za pot v lastni režiji, pa ga seveda lahko razpotegnete na cel teden, če želite. Do prvega gradu se odpravite skozi karavanški predor, mimo Beljaka po turski avtocesti mino Salzburga do Kimeskega jezera. Tam se boste vkrcali na ladjo in zapluli proti otoku Herren, kjer stoji prvi grad poimenovan Herrnchiemse, ki je skoraj identična kopija Versaillskega gradu. Drugi dvorec na poti je Linderhof. Vredna ogleda je tudi okolica gradu – mavrski paviljon, Venerina jama in umetna podzemna jama, kjerje kralj užival ob glasbi njegovega najljubšega skladateljaWagnerja.Na poti do verjetno najlepšega dvorca, Neuschwansteina, ki velja za najbolj pravljični grad kralja Ludvika II., se ustavite pri romarski cerkvi Wies.

Dvorec je sedaj poleg muzeja tudi prizorišče mnogih koncertnih dogodkov. Nato se odpeljete do dvorca Linderhof, si ogledate veličastne sobane in kar ne morete verjeti, da so pred stoletji nekateri izbranci živeli v takem razkošju. Pot nadaljujte do Ettala in nato do Garmisch Partenkirchna, ki je zadnja ogledna postojanka na poti po lepotah Bavarske.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!