fbpx

Rečna križarjenja: afriški Nil

Novice

Celotno potovanje traja v povprečju 8 dni, na ladjo pa se vkrcate šele drugi dan, saj za Kairo letite iz Budimpešte, do katere vas pripelje avtobus iz Ljubljane. Na rečnem križarjenju po navadi kombinirate ladjo in kopenska prevozna sredstva. Zagotovo pa je prenočevanje na Nilu svojevrstno in nepozabno doživetje. Predstavljajte si Dolino kraljev, terasasti tempelj […]

Celotno potovanje traja v povprečju 8 dni, na ladjo pa se vkrcate šele drugi dan, saj za Kairo letite iz Budimpešte, do katere vas pripelje avtobus iz Ljubljane. Na rečnem križarjenju po navadi kombinirate ladjo in kopenska prevozna sredstva.

Zagotovo pa je prenočevanje na Nilu svojevrstno in nepozabno doživetje. Predstavljajte si Dolino kraljev, terasasti tempelj kraljice Hatšepsutv Deir El Bahirju, nato pa plovbo do Edfuja, kjer povečerjate in prenočite na ladji. Takšno križarjenje vas bo stalo 179.800 SIT. V to ceno je vključen prevoz do letališča v Budimpešti in nazaj, povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu, transferji po Egiptu, 4 dnevno križarjenje, ogledi po programu, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija potovanja, državne takse in lokalni vodnik ter slovensko govoreči vodnik. Tako križarjenje je nekje vmes med pravo avanturo in brezskrbnim oddihom. Kakorkoli, človek je že v preteklosti veliko potoval po rekah in z rečnim križarjenjem morda lahko stopimo v nek drug čas, ki teče počasneje kot življenje danes. V čas, ki se ravna po hitrosti reke.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!