fbpx

Rečna križarjenja: afriški Nil

Novice

Celotno potovanje traja v povprečju 8 dni, na ladjo pa se vkrcate šele drugi dan, saj za Kairo letite iz Budimpešte, do katere vas pripelje avtobus iz Ljubljane. Na rečnem križarjenju po navadi kombinirate ladjo in kopenska prevozna sredstva. Zagotovo pa je prenočevanje na Nilu svojevrstno in nepozabno doživetje. Predstavljajte si Dolino kraljev, terasasti tempelj […]

Celotno potovanje traja v povprečju 8 dni, na ladjo pa se vkrcate šele drugi dan, saj za Kairo letite iz Budimpešte, do katere vas pripelje avtobus iz Ljubljane. Na rečnem križarjenju po navadi kombinirate ladjo in kopenska prevozna sredstva.

Zagotovo pa je prenočevanje na Nilu svojevrstno in nepozabno doživetje. Predstavljajte si Dolino kraljev, terasasti tempelj kraljice Hatšepsutv Deir El Bahirju, nato pa plovbo do Edfuja, kjer povečerjate in prenočite na ladji. Takšno križarjenje vas bo stalo 179.800 SIT. V to ceno je vključen prevoz do letališča v Budimpešti in nazaj, povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu, transferji po Egiptu, 4 dnevno križarjenje, ogledi po programu, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija potovanja, državne takse in lokalni vodnik ter slovensko govoreči vodnik. Tako križarjenje je nekje vmes med pravo avanturo in brezskrbnim oddihom. Kakorkoli, človek je že v preteklosti veliko potoval po rekah in z rečnim križarjenjem morda lahko stopimo v nek drug čas, ki teče počasneje kot življenje danes. V čas, ki se ravna po hitrosti reke.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.