fbpx

Rečna križarjenja: afriški Nil

Novice

Celotno potovanje traja v povprečju 8 dni, na ladjo pa se vkrcate šele drugi dan, saj za Kairo letite iz Budimpešte, do katere vas pripelje avtobus iz Ljubljane. Na rečnem križarjenju po navadi kombinirate ladjo in kopenska prevozna sredstva. Zagotovo pa je prenočevanje na Nilu svojevrstno in nepozabno doživetje. Predstavljajte si Dolino kraljev, terasasti tempelj […]

Celotno potovanje traja v povprečju 8 dni, na ladjo pa se vkrcate šele drugi dan, saj za Kairo letite iz Budimpešte, do katere vas pripelje avtobus iz Ljubljane. Na rečnem križarjenju po navadi kombinirate ladjo in kopenska prevozna sredstva.

Zagotovo pa je prenočevanje na Nilu svojevrstno in nepozabno doživetje. Predstavljajte si Dolino kraljev, terasasti tempelj kraljice Hatšepsutv Deir El Bahirju, nato pa plovbo do Edfuja, kjer povečerjate in prenočite na ladji. Takšno križarjenje vas bo stalo 179.800 SIT. V to ceno je vključen prevoz do letališča v Budimpešti in nazaj, povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu, transferji po Egiptu, 4 dnevno križarjenje, ogledi po programu, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija potovanja, državne takse in lokalni vodnik ter slovensko govoreči vodnik. Tako križarjenje je nekje vmes med pravo avanturo in brezskrbnim oddihom. Kakorkoli, človek je že v preteklosti veliko potoval po rekah in z rečnim križarjenjem morda lahko stopimo v nek drug čas, ki teče počasneje kot življenje danes. V čas, ki se ravna po hitrosti reke.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.