fbpx

Rogla

Novice

Rogla je sodobno smučarsko središče, rekreacijski center in naravno klimatsko zdravilišče. Leži na nadmorski višini 1517 metrov. Na 90 hektarjih naravno ali umetno zasneženih površin je obilo zabave za vso družino. Zadovoljni pa so tudi izkušeni smučarji in deskarji ter celo tekmovalci. Že več kot desetletje je Rogla prizorišče tekmovanj FIS in evropskega pokala. Rogla […]

Rogla je sodobno smučarsko središče, rekreacijski center in naravno klimatsko zdravilišče. Leži na nadmorski višini 1517 metrov. Na 90 hektarjih naravno ali umetno zasneženih površin je obilo zabave za vso družino. Zadovoljni pa so tudi izkušeni smučarji in deskarji ter celo tekmovalci. Že več kot desetletje je Rogla prizorišče tekmovanj FIS in evropskega pokala. Rogla je od leta 1997 olimpijsko središče, saj je s svojo lego, milo klimo in vrsto vrhunskih športnih objektov primerna za kondicijske priprave športnikov. Le 17 kilometrov stran so Terme Zreče z bazeni s termalno vodo, savnami, solariji. Med središčema je organizirana redna avtobusna povezava. Smučarske proge so dolge 12 kilometrov, od tega je 2 kilometra lahkih, 1,5 kilometra težkih in 8,5 kilometra srednje težkih prog. Ponujajo še tekaške proge, ki so dolge 3,5 in 10 kilometrov. Na Rogli obratujeta dve sedežnici in 11 vlečnic, katerih skupna zmogljivost je 15.000 smučarjev na uro.
Dodatna ponudba: šola smučanja za alpsko smučanje, carving, snowboard in telemark. Na Rogli je še snežni kanal (half pipe) za deskarje, vrtec na snegu, izposoja in servis smučarske opreme, hramba opreme, panoramska vožnja z motornimi sanmi, vsakodnevna tekmovanja rekreativcev, nočna smuka, tekmovalni poligon in okrepčevalnice.

Silvestrovanje: hotel Planja (59 ležišč), hotel Rogla (176 ležišč), depandansa Brinje (66 ležišč), bungalovi Gaber in Smreka (152 ležišč)

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!