fbpx

Safari v Tanzaniji

Novice

“Dežela Kilimandžara in Zanzibarja” si s sosednjo Kenijo deli enega najlepših naravnih pojavov, selitveno pot milijonov divjih živali, ki se čez prostrane pašnike in savane selijo med Masai Mara nacionalnim parkom in največjim parkom Tanzanije, Serengetijem. Serengeti nacionalni parkNeskončna planota, kot ta park imenujejo Masai, pokriva zaščiteno območje 14,763 km2 in velja za največji in […]

“Dežela Kilimandžara in Zanzibarja” si s sosednjo Kenijo deli enega najlepših naravnih pojavov, selitveno pot milijonov divjih živali, ki se čez prostrane pašnike in savane selijo med Masai Mara nacionalnim parkom in največjim parkom Tanzanije, Serengetijem.

Serengeti nacionalni park
Neskončna planota, kot ta park imenujejo Masai, pokriva zaščiteno območje 14,763 km2 in velja za največji in najbolj znan nacionalni park Tanzanije. Na njegovem ozemlju je moč najti več kot tri milijone velikih sesalcev (3.000 levov, 1 600.000 gnujev, 500.000 zeber), vključno z “veliko peterko” in več kot 400 vrstami predstavnikov ptičje populacije. Prostranstva pašnikov na jugu in vzhodu, kjer se nahajajo številni hoteli, bušmanska plemena, ki še zmeraj živijo sredi lova in nabiralništva, savane porasle z akacijami in gozdnata področja na zahodu nudijo slehernemu obiskovalcu, pa naj se poda v park kadarkoli v letu, kalejdoskop čudovitih doživetij.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!