fbpx

Savoji

Novice

V Savojskih Alpah so nekatera najbolj znana francoska smučarska središca. Med njimi je La Plagne, Le Corbier in La Toussuire,Les Arcs, Les Trois Vallées, St Francois Longchamp, Vald’Isére, Tignes in Valmorel.V La Plagne bodo na svoj racun prišle predvsem družine. Veliki in morda že nekoliko starejši počitniški domovi so predvsem v Plagne Centre, Village, Plagne […]

V Savojskih Alpah so nekatera najbolj znana francoska smučarska središca. Med njimi je La Plagne, Le Corbier in La Toussuire,Les Arcs, Les Trois Vallées, St Francois Longchamp, Vald’Isére, Tignes in Valmorel.V La Plagne bodo na svoj racun prišle predvsem družine.

Veliki in morda že nekoliko starejši počitniški domovi so predvsem v Plagne Centre, Village, Plagne 1800, Aimela Plagne in Plagne Bellecôte. V Champagnyu ali Montalbertu oddajajo prijetne in udobne apartmajske hišice. Izbira prog in smucarskih naprav je zelo velika in dobro povezana. Na nadmorski višini med 1400 in 2400 metri ležijo smucišča La Tousuirea. Skupaj s sosednjima krajema Le Corbier in SaintSorlind’Arves tvorita smučarsko področje s 150 kilometri smučarskih prog. V Val d’Iséru in Tigneu je veliko smučarskih prog, ki so primerne za srednje dobre smučarje; razprostirajo se na 10.000 hektarjih in se spušcajo z nadmorske višine 3.700 metrov proti dolini. »Espace Killy« je zagotovo eno najlepših smučarskih področij na svetu. »Espace Killy« povezuje Vald’Isérein Tignes, ime pa ima po trikratnem francoskem olimpijskem zmagovalcu iz Grenobla, Jean Claudu Killyju. Že v tridesetih letih prejšnjega stoletja so v Val d’Iséru imeli prve žičnice in prvi smučarski klub. Okoli 90 odstotkov nočitvenih zmogljivosti v Tignesu so počitniški apartmaji. Vald’Isére je v osrčju vasi še vedno ohranil svojo izvirnost in značilnost savojske hribovite vasi in nekaj predelov v kraju so v zadnjem času lepo restavrirali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!