fbpx

Savoji

Novice

V Savojskih Alpah so nekatera najbolj znana francoska smučarska središca. Med njimi je La Plagne, Le Corbier in La Toussuire,Les Arcs, Les Trois Vallées, St Francois Longchamp, Vald’Isére, Tignes in Valmorel.V La Plagne bodo na svoj racun prišle predvsem družine. Veliki in morda že nekoliko starejši počitniški domovi so predvsem v Plagne Centre, Village, Plagne […]

V Savojskih Alpah so nekatera najbolj znana francoska smučarska središca. Med njimi je La Plagne, Le Corbier in La Toussuire,Les Arcs, Les Trois Vallées, St Francois Longchamp, Vald’Isére, Tignes in Valmorel.V La Plagne bodo na svoj racun prišle predvsem družine.

Veliki in morda že nekoliko starejši počitniški domovi so predvsem v Plagne Centre, Village, Plagne 1800, Aimela Plagne in Plagne Bellecôte. V Champagnyu ali Montalbertu oddajajo prijetne in udobne apartmajske hišice. Izbira prog in smucarskih naprav je zelo velika in dobro povezana. Na nadmorski višini med 1400 in 2400 metri ležijo smucišča La Tousuirea. Skupaj s sosednjima krajema Le Corbier in SaintSorlind’Arves tvorita smučarsko področje s 150 kilometri smučarskih prog. V Val d’Iséru in Tigneu je veliko smučarskih prog, ki so primerne za srednje dobre smučarje; razprostirajo se na 10.000 hektarjih in se spušcajo z nadmorske višine 3.700 metrov proti dolini. »Espace Killy« je zagotovo eno najlepših smučarskih področij na svetu. »Espace Killy« povezuje Vald’Isérein Tignes, ime pa ima po trikratnem francoskem olimpijskem zmagovalcu iz Grenobla, Jean Claudu Killyju. Že v tridesetih letih prejšnjega stoletja so v Val d’Iséru imeli prve žičnice in prvi smučarski klub. Okoli 90 odstotkov nočitvenih zmogljivosti v Tignesu so počitniški apartmaji. Vald’Isére je v osrčju vasi še vedno ohranil svojo izvirnost in značilnost savojske hribovite vasi in nekaj predelov v kraju so v zadnjem času lepo restavrirali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.