fbpx

Škotski Edinburgh

Potovanja

Ob obisku Škotske, tukaj prebiva angleška kraljica.

Glavno mesto Škotske je z okoli 450.000 prebivalci, drugo največje mesto na Škotskem, takoj za Glasgowom.

Edinburgh v sebi združuje starodobno in sodobno v pravo škotsko vzdušje. Najboljši vtis o mestu boste dobili, če se boste sprehodili po njegovih slikovitih glavnih in stranskih ulicah. Med pohajkovanjem po mestu boste naleteli na tipične škotske glasbenike – dudače v znamenitih kiltih.

Med znamenitostmi najbolj izstopajo staro mestno jedro, katerega nastanek sega v srednji vek, edinburški grad, ki se nahaja na vrhu hriba nad mestom in je za ‘Tower of London’ druga najbolj obiskana turistična točka v Združenem Kraljestvu ter ulica Royal Mile, ki velja za srce mesta in povezuje grad s palačo Holyroadhouse. V palači prebiva angleška kraljica ob obisku Škotske. Prečudovit razgled na mesto z okolico boste imeli v Holyrood Parku na vrhu hriba. V primeru dežja pa zavijte v narodni muzej ter se izgubite v svetovnih kulturah, znanosti, tehnologiji in umetnosti.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.