fbpx

Slap Savica

Novice

Med vsemi lepotami Bohinja je najbolj obiska zaželjena – slap Savica, o katerem je pisal že naš največji pesnik France Prešeren .Nahaja se v skrajnem zahodnem koncu bohinjske kotline, na višini 805 n.m.v..Vidni del Savice dobiva vodo iz širšega kraškega območja 500 m višje ležečega Črnega jezera. Slap se razdeli na dva pramena. Levi pramen […]

Med vsemi lepotami Bohinja je najbolj obiska zaželjena – slap Savica, o katerem je pisal že naš največji pesnik France Prešeren .
Nahaja se v skrajnem zahodnem koncu bohinjske kotline, na višini 805 n.m.v..
Vidni del Savice dobiva vodo iz širšega kraškega območja 500 m višje ležečega Črnega jezera. Slap se razdeli na dva pramena. Levi pramen je visok 78 m,  nižje ležeči desni je visok 25 m. 
DOSTOP: Od hotela Zlatorog blizu Bohinjskega jezera vodi lepo označena pešpot proti slapu. Pot traja 60 minut Bolj običajna pot je od urejenega parkirišča pri Domu Savica. Od tam nas dobre označbe vodijo naprej po cesti proti brunarici, v kateri je trgovinica s spominki. Tu se pobira vstopnina za vzdrževanje in urejanje poti. Od tu krenemo po kamnitem mostiču čez Malo Savico in navzgor po urejeni in lepo vzdrževani stezi. Posebnost te poti so številne stopnice, ki jih obiskovalci radi preštevajo. Le 20-25 minut vzpona je do lesene razgledne hiške, kjer je dal baron Žiga Zois  v spomin na obisk avstrijskega nadvojvode Janeza v letu 1807, postaviti spomenik iz marmorja. Tu se pričara najlepši pogled na slap, katerega se ne pozabi kar tako.

Oskrbnik / Informacije

Turistično društvo Bohinj
Ribčev laz 48
4265
Bohinjsko jezero
Telefon : 04 574 60 10
Faks 2 : 04 572 33 30
E-pošta : [email protected]
Spletna stran : http://www.bohinj-info.com/

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!