fbpx

Smrkci na svoj 50. rojstni dan na dobrodelni dražbi za Unicef

Novice

Bruselj – Smrkci danes praznujejo svoj 50. rojstni dan, saj so se prav pred pol stoletja prvič pojavili na straneh belgijskega stripa Spirou. Ta poseben jubilej bodo v Bruslju proslavili na prav poseben način: z dobrodelno dražbo petnajstih slavnih Smrkcev, katere dobiček bo namenjen za Unicef. Smrkci sicer okroglo obletnico praznujejo že vse leto po […]

Bruselj – Smrkci danes praznujejo svoj 50. rojstni dan, saj so se prav pred pol stoletja prvič pojavili na straneh belgijskega stripa Spirou.

Ta poseben jubilej bodo v Bruslju proslavili na prav poseben način: z dobrodelno dražbo petnajstih slavnih Smrkcev, katere dobiček bo namenjen za Unicef. Smrkci sicer okroglo obletnico praznujejo že vse leto po vsej Evropi, v Belgiji, deželi stripov, pa ima njihov rojstni dan še prav poseben pomen, saj je njihov oče belgijski risar Pierre Culliford, znan pod psevdonimom Peyo.

Foto: Reuters

Smrčji jezik

Začelo se je 23. oktobra 1958, na straneh belgijskega stripa Spirou. Takrat so se Smrkci prvič pojavili, po zgodbi o Johanu in Peewitu, ki se je dogajala v srednjem veku. Smrčji jezik sta ustvarila avtor in njegov prijatelj Franquin….

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!