fbpx

Smrkci na svoj 50. rojstni dan na dobrodelni dražbi za Unicef

Novice

Bruselj – Smrkci danes praznujejo svoj 50. rojstni dan, saj so se prav pred pol stoletja prvič pojavili na straneh belgijskega stripa Spirou. Ta poseben jubilej bodo v Bruslju proslavili na prav poseben način: z dobrodelno dražbo petnajstih slavnih Smrkcev, katere dobiček bo namenjen za Unicef. Smrkci sicer okroglo obletnico praznujejo že vse leto po […]

Bruselj – Smrkci danes praznujejo svoj 50. rojstni dan, saj so se prav pred pol stoletja prvič pojavili na straneh belgijskega stripa Spirou.

Ta poseben jubilej bodo v Bruslju proslavili na prav poseben način: z dobrodelno dražbo petnajstih slavnih Smrkcev, katere dobiček bo namenjen za Unicef. Smrkci sicer okroglo obletnico praznujejo že vse leto po vsej Evropi, v Belgiji, deželi stripov, pa ima njihov rojstni dan še prav poseben pomen, saj je njihov oče belgijski risar Pierre Culliford, znan pod psevdonimom Peyo.

Foto: Reuters

Smrčji jezik

Začelo se je 23. oktobra 1958, na straneh belgijskega stripa Spirou. Takrat so se Smrkci prvič pojavili, po zgodbi o Johanu in Peewitu, ki se je dogajala v srednjem veku. Smrčji jezik sta ustvarila avtor in njegov prijatelj Franquin….

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!