fbpx

Spoznajte Sočo

Novice

Aktivne počitnice na reki Soči, eni najlepših rek v Evropi. Dinamič en dan v neokrnjeni naravi lahko preživite z raftingom, canyoningom, bungee jumpingom, kajaki in plezanjem … V športnem centru TOP Extreme na Žagi pri Bovcu omogočajo nepozabna doživetja v dolini reke Soče. Izbirate lahko med raftingom, canyoningom, bungeejem, hydrospeedom in vožnjo s kajaki, plezanje […]

Aktivne počitnice na reki Soči, eni najlepših rek v Evropi. Dinamič en dan v neokrnjeni naravi lahko preživite z raftingom, canyoningom, bungee jumpingom, kajaki in plezanjem …

V športnem centru TOP Extreme na Žagi pri Bovcu omogočajo nepozabna doživetja v dolini reke Soče. Izbirate lahko med raftingom, canyoningom, bungeejem, hydrospeedom in vožnjo s kajaki, plezanje ali pa se odločite za večdnevne aktivne počitnice in preživite »extreme week« in preizkusite vse.

Razburljivo premagovanje brzic
Za rafting na Soči ne potrebujete predznanja, saj v športnem centru ponujajo ture različnih težavnostnih stopenj. Na rafting se vedno odpravite z vodičem, v prostorih športnega centra se lahko preoblečete, nato pa vam vodnik razloži tehniko veslanja pri raftingu. Vodnik vodi čoln s svojim veslom in poveljuje veslačem. Veslanje ni preveč naporno, razen na točkah, kjer sta potrebni malo večja moč in hitrost. Za adrenalinsko vožnjo priporočajo obisk maja ali septembra ali po močnejšem dežju, ker je takrat vodostaj višji in reka nekoliko bolj divja. V centru prejmete čelado, rešilni jopič, neoprensko obleko, anorak in neoprenske čevlje. S seboj vzemite še kopalke, majico in brisačo. V poletnih mesecih se lahko peljete po progi Standard, ki se prične ob športnem centru. Za to progo pravijo, da je najlepša, zato se tudi največkrat spuščajo po njej. Primerna je tudi za otroke, od osem let starosti naprej. Proge so običajno dolge okoli 10 kilometrov. Izlet se konča v Trnovem ob Soči, kjer so na voljo tudi slačilnice. S kombijem ali avtobusom vas odpeljejo do centra na Žagi. Sezona za rafting traja od aprila do oktobra. Vse ture je treba rezervirati. Cena za rafting vključuje opremo, vodnike, nezgodno zavarovanje in prevoz s cilja do centra na Žagi.

Canyoning
Pri canyoningu se z vodičem podate v ozke struge potokov in rečic, hodite po hudournikih, se spuščate po slapovih, plezate po vrveh in skačete v tolmune, se dričate po naravnih toboganih in se spuščate v globine sotesk. Ko prejmete opremo, se odpravite do soteske potoka Sušec in se vzpnete po potoku. Po 20 minutah vzpona vodnik razloži potek spusta in doživite lahko nepozaben izlet, ki taja do dve in pol uri. Ponujajo še izlet Fratarca pri Logu pod Mangartom, ki je težji. Izlet Mlinarica nad vasjo Trenta je najtež ji canyoning in primeren le ob lepem vremenu za skupine do največ šest oseb.

Po soških brzicah s hydrospeedom
Hydrospeeding na Soči je trenutno eden izmed najbolj »in« adrenalinskih športov, ki prihaja iz Nove Zelandije. Po Soči se spuščate s čolničkom, ki je podoben surfu. Oblečeni ste v neoprensko obleko, krmarite s plavutkami in imate zaščito, ki varuje pred udarci v skale. Na poti vas spremlja vodič in še dodaten vodič v kajaku.

Skok – bungee jumping
Na solkanskem mostu pri Novi Gorici se lahko s 55 metrov visokega usločenega mostu poženete proti smaragdno zeleni reki Soči. Tu je edini BUNGEE JUMPING center v Sloveniji. Zbirno mesto je na dan skokov na mostu v Novi Gorici.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Info:
Zbirno mesto za dejavnosti je v TOP Extreme športnem centru pri Bovcu. Vse dejavnosti se dogajajo od aprila do konca oktobra dnevno, po predhodni najavi. Bungee jumping pa enkrat tedensko ob vikendih.
Za podrobnejše informacije in rezervacije pojdite na
www.top.si ali
041 620 636 (Aleš) ali
031 620 636 (Peter).


Sledite nam


RSS Ustavi se!