fbpx

Sprejet Zakon o spodbujanju razvoja slovenskega turizma

Novice

Predlog Zakona o spodbujanju razvoja turizma, ki ga je konec avgusta lani sprejela vlada, je v petek, 19.12.2003, potrdil in sprejel tudi Državni zbor. S tem zakonom želi vlada odpraviti temeljne pomanjkljivosti Zakona o pospeševanju turizma, ki je veljal od leta 1998 ter vzpostaviti ugodno sistemsko okolje za uspešen in učinkovit razvoj slovenskega turizma. Spremembe […]

Predlog Zakona o spodbujanju razvoja turizma, ki ga je konec avgusta lani sprejela vlada, je v petek, 19.12.2003, potrdil in sprejel tudi Državni zbor. S tem zakonom želi vlada odpraviti temeljne pomanjkljivosti Zakona o pospeševanju turizma, ki je veljal od leta 1998 ter vzpostaviti ugodno sistemsko okolje za uspešen in učinkovit razvoj slovenskega turizma.

Spremembe se kažejo predvsem na področju organiziranosti turizma na lokalni ravni in na področju določanja pogojev za opravljanje dejavnosti organiziranja in prodaje turističnih aranžmajev, kjer je veliko prispevalo tudi Združenje turističnih agencij Slovenije. Predlog zakona na novo ureja pravne podlage za strateško načrtovanje in izvajanje letnih turističnih politik, določa za to potrebne finančne vire, uveljavlja model partnerstva javnega in zasebnega sektorja ter civilne družbe, ki temelji na svobodnem interesnem povezovanju pri skupnem načrtovanju, oblikovanju in trženju celovite turistične ponudbe turističnega območja. S tem ne določa več načina organiziranja turizma na lokalni ravni, temveč le določa namenske vire za financiranje dejavnosti spodbujanja razvoja turizma  turistična taksa in koncesije za pripravljanje posebnih iger na srečo, ki pripadajo občinam v skladu z Zakonom o igrah na srečo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!